06 / 05 / 2024

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli konularda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kişisel bakımını yapamayan engelli bireylerin bakımını sağlayan kişilere engelli bakım yardımı yapılıyor. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç olanlara destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan destek ödemelerinden biri de evde bakım yardımı olarak ön plana çıkıyor.

EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR?

Evde bakım yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince engelli yurttaşların sosyal hayatın tüm alanlarına katılımlarının sağlanmasıyla içinde yaşadıkları toplumsal ve fiziksel çevreden koparılmadan bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması için yürütülen bir destek projesidir.

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

EVDE BAKIM YARDIMINDAN NASIL YARARLANILIR?

Engelli yurttaşların evde bakım yardımından yararlanabilmesi konusunda 2 koşul bulunuyor.

Her ne isim altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı temel alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olduğunun belirlenmesi,

18 yaşından büyük vatandaşlar için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” veya “tam bağımlı”, 18 yaşından küçük vatandaşlar için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise “ağır engelli” ya da “Çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır”, “Belirgin özel gereksinimi vardır” ve “Özel koşul gereksinimi var” ifadelerinden birinin olması gerekiyor.

İşte detaylar...


Geri Dön