03 / 05 / 2024

Bavyera'da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Bavyera'da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, tek seferlik kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın az olduğunu belirten Markus Söder, yardımların iki katına çıkarılmasını talep etti. 



Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, tek seferlik kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın az olduğunu belirten Markus Söder, Federal İmar ve Konut Bakanlığı tarafınca tek seferlik verilmesi tavsiye edilen ısınma yardımının yükselen enerji fiyatları karşısında yetersiz olacağını söyleyerek iki katına çıkarılmasını istedi.

Bavyera da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Hürriyet'ten Ali Mercimek'in haberine göre; konuya ilişkin yaptığı açıklamada Söder, Bakanlık tarafından sağlanan kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekerek, rakamın az olduğunu söyledi. “Sıcak bir yuva lüks olmamalı” şeklinde konuşan Bavyera Başbakanı, yardımların iki katına çıkarılmasıyla birlikte doğal gaz ve uzaktan ısınma ücretlerinde uygulunmakta olan katma değer vegisininde yüzde 7’ye indirilmesini istedi. Aynı zamanda elektrik ücretlerindeki vergilerin de fazla olduğunu dile getiren Söder, “Avrupa Birliği düzeyindeki en düşük orana indirilmelidir” ifadesini kullandı.

YIL İÇİNDE KATKI PAYININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Öte yandan EEG adı verilen yenilenebilir enerji sistemlerini geliştirmek amacı ile elektrik faturalarına getirilen katkı payının da tüketiciler için ek külfet oluşturduğunu belirten Söder, bu katkı payının sene içinde kaldırılmasını istedi. Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre son bir sene içinde elektrik faturalarında yüzde 65, doğal gazda ise yüzde 105’e varan fiyat artışı olduğu söyleniyor. Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Klaus Müller ise, kontrolsüz artan enerji fiyatları karşısında halkın daha fazla mağdur olmaması için federal hükümet tarafınca daha etkili yasal düzenlemeler getirilmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

 


Geri Dön