24 / 05 / 2024

Bayraktar'dan afetzedeler için görülmemiş imkan! Depremzedelerin yüzünü güldürdü

Bayraktar'dan afetzedeler için görülmemiş imkan! Depremzedelerin yüzünü güldürdü

Afet bölgesine destek üzerine destek gelirken bir müjdeli haber de BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan geldi. Bayraktar'ın sunduğu kampanyanın detayları haberimizde.



SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Türk bir mühendis, girişimci ve teknoloji lideridir. 1979 yılında İstanbul'da doğdu. ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Stanford Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği dalında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı.

Bayraktar, Türkiye'nin önde gelen savunma ve havacılık şirketlerinden biri olan Baykar'ın kurucu ortağıdır. Şirket, insansız hava araçları (İHA) ve insansız kara araçları (İKA) tasarlayan, geliştiren ve üreten öncü bir şirkettir.

Bayraktar, Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 adlı İHA'nın tasarımına öncülük etti ve bu İHA, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarıyla kullanılmaktadır. Bayraktar, ayrıca Türkiye'nin ilk milli insansız savaş uçağı olan Bayraktar Akıncı'yı da geliştirdi.

Bayraktar dan afetzedeler için görülmemiş imkan! Depremzedelerin yüzünü güldürdü

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin teknolojik gelişimi için de önemli bir rol oynamaktadır. İnovasyon ve girişimcilik alanlarında ödüller kazanmış ve birçok konferansta konuşmacı olarak yer almıştır. Ayrıca, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı) kurucuları arasında yer almaktadır ve vakfın çalışmalarıyla gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Uzman ekonomist uyardı! Elinde dolar bulunduranlar dikkat etsin!

Ziraat bankası hesabınız yoksa hemen açtırın! Devlet destekleri yapmaya başlıyor

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

 


Geri Dön