02 / 05 / 2024

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…

Yaklaşık 550 bin civarındaki yoklama kaçağına ve bakayaya bedelli askerlik olanağı tanıyan bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İşte düzenlemenin detayları...



YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU HÜKÜMLERİ UYGULANACAK

Milli Savunma Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi gelirlerinden yapılacak kesintilerle tahsil edilen vergiler, gelirlerin dağıtımı ve tahsisiyle bu gelirlerden Üniversitenin rektör dahil akademik yöneticileri ve genel sekreteriyle sivil ve asker öğretim elemanlarına yapılacak ödemeler hakkında, Yükseköğretim Kanunu'nun döner sermayeye ilişkin hükümleri uygulamaya koyulacak.

BEDELLİ ASKERLİKTEN VAZGEÇENLERİN YENİ HAKKI OLMAYACAK

Yoklama kaçağı, bakaya ya da saklı olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten faydalanabilmesine imkan sağlanıyor. Buna göre, hakkında "askerliğe elverişli" kararı verilmiş olanlar bedelli askerlikten yararlandırılacak.

Ödenecek bedel, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık kat sayısı dikkate alınarak belirlenecek. Seçim sonrasında bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de vazgeçenlere ise yeni bir hak verilmeyecek.

Bedelli askerlik hizmetinden, fiili askerlik hizmetine başlayanlar; müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlardan, bedelli askerliğe müracaat edip de seçim öncesi vazgeçenler ya da müracaat tarihinden itibaren 2 ay içinde ödemelerini yapmayanlar yararlanamayacak.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik affından kimler yararlanabiliyor? Detaylar belli oldu!

Bedelli askerlik düzenlemesi komisyonda kabul edildi! İşte düzenlemenin detayları…

550 bin kişiyi etkileyecek bedelli askerlik ücreti memur maaşıyla çarpılacak


Geri Dön