21 / 05 / 2024

Bekçi olmak isteyenler dikkat! Bekçilik spor mülakatı tarihleri belli oldu mu? Spor mülakatı hangi gün? İşte detaylar...

Bekçi olmak isteyenler dikkat! Bekçilik spor mülakatı tarihleri belli oldu mu? Spor mülakatı hangi gün? İşte detaylar...

Bekçilik yazılı sınav sonuçları belli olunca, dikkatler spor mülakatlarına döndü. Peki, Bekçilik spor mülakatı ne zaman yapılacak 2022? Fiziki yeterlilik sınavı tarihleri açıklandı mı? İşte bekçilik spor mülakatıyla ilgili merak edilen her şey...



Bekçi olmak için yazılı sınava girip 50 puan ve üzeri alan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına tabi tutulacağından spor mülakatlarının ne zaman gerçekleştirileceğini araştırmaya başladı. 

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; bekçilik fiziki yeterlilik sınavının ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. 

Bekçi olmak isteyenler dikkat! Bekçilik spor mülakatı tarihleri belli oldu mu? Spor mülakatı hangi gün? İşte detaylar...

Fiziki yeterlilik sınavı nasıl yapılııyor? 

Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavına  tabi tutuluyor. Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslar kapsamında gerçekleştiriyor. İşte o esaslar: 

a) Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı şekilde gerçekleştirilir. 

b) Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla uygulanır. 

c) Fiziki Yeterlilik Sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız olarak belirlenir. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında "Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz" kararı alınır ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına dahil olamazlar. 

Fiziki Yeterlilik Sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla güncellenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) açıklanacak. 

Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat gerçekleştirilmeyeceği belirtiliyor. İnternet aracılığıyla gerçekleştiren duyuru, tebligat niteliği taşıyor. 

Bekçi olmak isteyenler dikkat! Bekçilik spor mülakatı tarihleri belli oldu mu? Spor mülakatı hangi gün? İşte detaylar...

Bekçilik spor parkuru değerlendirme

Toplam 72 metre uzunluğa sahip parkurda, 1-)Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

2-)Lastik içerisinden geçme,

3-)15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

4-)İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki defa dokunulması gerekiyor),

5-)2 metrelik zeminde bir defa takla,

6-)Arası 2 buçuk metre olarak belirlenen 6 duba arasından slalom koşu,

7-)Engel altından geçiş ve üstünden atlayış etapları tamamlanacak. 

Bu aşamaları tamamlayan adayların puan belirlemesi şu şekilde yapılacak: 

40 saniyede tamamlayan adaylar 100 puan,

41 saniyede tamamlayan adaylar 95,

42 saniyede tamamlayan adaylar 90,

43 saniyede tamamlayan adaylar 85,

44 saniyede tamamlayan adaylar 80,

45 saniyede tamamlayan adaylar 75,

46 saniyede tamamlayan adaylar 70,

47-48 saniyede tamamlayan adaylar 65,

49-50 saniyede tamamlayan adaylar 60 puan sahibi olacak.

Bekçi olmak isteyenlere son dakika müjdesi! En az ilkokul mezunu bekçi alımı resmen başladı! İşte şartlar!

Yatırımcılar dikkat! Avro/dolar paritesi 20 yılın en düşük seviyesinde!

Emekli promosyonunda son dakika! Bankalar kesenin ağzını açtı! Ödemeler 8250 TL'yi buldu! Garanti, Akbank, Ziraat, TEB..

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Geri Dön