19 / 05 / 2024

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla 14 Mayıs -28 Mayıs arasında geçen dönem piyasalarda belirsizlik hakimken bu belirsizlik sona erdi. Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2,52 artışla 4.696,17 puandan başladı.



Diğer bir taraftan, dün yurt içindeki seçimlerden sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak geçici sonuçlar sonucunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür." şeklinde konuştu.

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim sonuçlarının açıklanması sonrasında yaptığı açıklamada, güven ve istikrarın çok önemli 2 kavram olduğunu dile getirerek "Bununla yola devam edeceklerini ve güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracaklarını söylemişti. Erdoğan ayrıca "Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz." demişti.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında da ABD'nin borç limiti krizine ilişkin haber akışının takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.750 ve 4.980 seviyelerinin direnç, 4.600 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak! Dev banka resmen o rakamı açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakama bakın!

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!

Altın fiyatlarında şimdi de seçim şoku! Tek tek açıklanan 28 Mayıs altın fiyatlarını görenler inanamadı! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön