07 / 05 / 2024

Benzin ve dizel zamanı geçti! Volvo yeni elektrikli aracı ile şov yaptı!

Benzin ve dizel zamanı geçti! Volvo yeni elektrikli aracı ile şov yaptı!

Benzin fiyatlarında yaşanan artış, pek çok kişiyi elektrikli araçlara yöneltti. Volvo da yeni elektrikli aracını piyasaya sürmek için sabırsızlanıyor.



Volvo'nun bugüne kadar yola çıkan en güvenilir arabası olarak bilinen Volvo EX90 9 Kasım 2022 yılında resmi olarak tanıtılacak.  Safety Mind etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Volvo Cars CEO’su Jim Rowan yeni elektrikli amiral gemisinin duyurusunu yaptı.

Volvo tarafından “Elektrikten doğdu ve yazılım ile tamamlandı” şeklinde tanımlanan yeni amiral gemisinin adı: Volvo EX90 olarak belirlendi.  Tam elektrikli premium bir SUV olan EX90 hali hazırda Volvo’nun amiral gemisi aracı olan XC90’ın yerini almayı planlıyor.

VOLVO LİDAR SENSÖRLÜ!

Volvo Cars CEO’su Jim Rowan bu yeni amiral gemisi aracın ciddi yaralanmalara ya da ölüme neden olan kazaları beşte bir oranında azaltmaya yardımcı olabilecek “görünmez bir güvenlik kalkanına” sahip olacağını dile getirdi. Volvo EX90, XC90’ın yerini alacak kaza güvenliği konusunda da iyi bir geçmişe sahip olan Volvo bu hedefine ulaşmak için araca ilk kez Lidar sensörü de bulunmaktadır.

Lidar’ın yaşam güvenliği konusunda oluşturduğu farkların dikkat çekici olduğunu belirten Rowan, “Son araştırmamız, bir arabaya lidar eklemenin ciddi sonuçları olan kazaları yüzde 20’ye kadar düşürebileceği ve çarpışmadan kaçınmanın yüzde 9’a kadar iyileştirilebileceğini gösteriyor” diye konuştu.

Luminar’a ait olan ve Volvo araçlarda standart donanım haline gelecek olan Lidar teknolojisi, otoyol gibi yüksek hızda yolculuk yapılan bölgelerde de 250 metreye kadar mesafedeki yayaları algılayabiliyor.

Lidar’ın bir diğer avantajı ise ışığa bağımlı olmadığı için gece, gündüz kullanılmasıdır. EX90’ın yol izleme sistemindeki Lidar’a 8 kamera, 5 radar ve 16 ultrasonik sensör eşlik edecek. Volvo aracın adını ve güvenlik yetenekleri belirtilmiş olsa da henüz tasarımsal ve teknik detaylarını paylaşmadı. Bir diğer yenilik ise gerçek zamanlı iç mekan algılama sistemi. Sürücünün uyanık olmaması başta olmak üzere iç mekanda yaşanan ve sürüşü tehlikeye sokan durumları tespit etmek için iki kamera da yer almaktadır.

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Üniversitelilere karşılıksız 2.500 TL ödeme! İşte 2.500 TL ödemeye dair detaylar!

KYK borcu olanları aman dikkat! Beklenmeyen gelişme herkesi şok etti!

Geri Dön