18 / 05 / 2024

Benzin ve mazot için önemli zirve! Eğer bu gerçek olursa fiyatlar dip yapacak...

Benzin ve mazot için önemli zirve! Eğer bu gerçek olursa fiyatlar dip yapacak...

Akaryakıta gelen peş peşe zamların ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) harekete geçti. 16 Mart Çarşamba günü EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz başkanlığında bir araya gelecek olan sektör temsilcileri, ucuz akaryakıt için çözüm önerilerini görüşecek.



Nakit ücretlerde düzenleme yapılması ve akaryakıt bayilerinin nakitle akaryakıt satışında daha ucuz tarife uygulaması gibi önerilerin gündeme geleceği ifade ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, Brent petrol fiyatlarını ve hâliyle akaryakıt fiyatlarını yukarı çekti.

Benzin ve motorine gelen zamlar, son günlerin en çok konuları arasına girdi. Şimdi gözler çarşamba günü yapılacak akaryakıt zirvesine çevrildi. EPDK öncülüğünde yapılacak toplantıda, nakliye ücretlerinde düzenleme yapılması, akaryakıt bayilerinin, nakitle akaryakıt satışını daha uygun ücretle satması gibi çeşitli önerileri gündeme getirmesi bekleniyor.

 Benzin ve mazot için önemli zirve! Eğer bu gerçek olursa fiyatlar dip yapacak...

Milliyet’in haberine göre, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın başkanlığında yapılacak toplantıya, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS), Petrol Sanayi Derneği (PETDER) ve Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği (ADER) temsilcileri katılacak. Artan akaryakıt fiyatlarının ardından satışlardaki düşüşün de değerlendirileceği toplantıda fiyat ve maliyet baskısına karşı öneriler görülülecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön