17 / 07 / 2024

Benzin ve mazota akla hayale gelmez zam açıklaması: 2 bin 500 liraya dayanacak

Benzin ve mazota akla hayale gelmez zam açıklaması: 2 bin 500 liraya dayanacak

Türkiye'de benzin ve mazota gelen zamlar önümüzdeki günlerde de durmayacak gibi görünüyor. Piyasa uzmanları akaryakıta gelmesi beklenen zamlara işaret etti. Petrol fiyatlarındaki hareketlilik piyasalara yansıyacak. 2 bin 500 doları bulacak.




Öte yandan ABD'de benzin fiyatları rekor tazeledi. Ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. Benzinin ortalama fiyatı galon (yaklaşık 3,8 litre) başına 4,67 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 53'lük artış gösterdi.

Ortalama benzin fiyatı aylık bazda yüzde 11,5 artarken, benzin fiyatındaki haftalık artış yüzde 2'ye yaklaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön