13 / 05 / 2024

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Türkiye’de yılın 11 ayındaki ne kadar araç satıldığı belli oldu.  Peki ocak-kasım döneminde en fazla hangi yakıtla çalışan motorlu araç satıldı- İşte bu dönemin artış şampiyonu..



Türkiye’de yılın 11 ayındaki elektrikli otomobil satışları yüzde 157,3 artış gösterdi.

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Yurt içi otomobil pazarında yılın 11 ayında 353 bin 529 adetle en fazla benzinli otomobil satılırken, bunu 87 bin 45 adetle dizel otomobiller izledi.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilte Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye’de yapılan otomobil ve hafif ticari araç satışları, Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azaldı.

Söz konusu dönemde otomobil satışları yüzde 2,4 düşerek 505 bin 886 adet olurken, hafif ticari araç satışları ise 162 bin 177 ile yüzde 3,4 arttı.

Verilere göre bu dönemde dizel oto satışlarının gerilediği görüldü. Bunda, üreticilerin önceki senelere göre daha az dizel motorlu araç üretmeleri etkili oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön