14 / 05 / 2024

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Türkiye’de yılın 11 ayındaki ne kadar araç satıldığı belli oldu.  Peki ocak-kasım döneminde en fazla hangi yakıtla çalışan motorlu araç satıldı- İşte bu dönemin artış şampiyonu..



ELEKTRİKLİ SATIŞLARINDA REKOR ARTIŞ

Yurt içi otomobil pazarında, seninin 11 ayında benzinli otomobiller 353 bin 529 adetlik satışla birinci sırada yer alırken, dizel otomobiller ise 87 bin 45 adetle ikinci oldu.

Diğer yandan aynı dönemde 51 bin 504 hibrit, 7 bin 594 gazlı ve 6 bin 214 adet otomobil satıldı.

Rakamlara bakıldığında  söz konusu bu dönemde elektrikli otomobil satışları yüzde 157,3 ve hibrit otomobil satışları da yüzde 14 artış gösterdi.

ABD merkezli dünyanın ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla da yönünü Türkiye'ye çeviren markalardan. Türkiye’de hızlı şarj istasyonları kurmaya başlayan Tesla, yeni bir hamle daha yaparak, eleman alım ilanı verdi. İlanlarını resmi internet sitesinde duyuran Tesla, ilk servis merkezini İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde açacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön