30 / 04 / 2024

Berat Albayrak'tan 3 yıl sonra gelen 'ideolojik' itiraf

Berat Albayrak'tan 3 yıl sonra gelen 'ideolojik' itiraf

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 3 yıl önce istifa eden Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayak, piyasaya yeni çıkan kitabında ilginç itiraflarda bulundu.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 3 yıl sonra yeniden Türkiye'nin gündemine oturan açıklamalar yaptı.

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'la çıktığı Tarafsız Bölge programında o dönem dolardaki yükselişe ilişkin soruya "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?' tepkisi veren Berat Albayrak şimdi de 'Burası Çok Önemli' isimli ilk kitabıyla spot ışıklarını üzerine çekti. 8 Kasım 2020'de aldığı kararla Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, 'Burası Çok Önemli' kitabında o dönem yine gündem olan patates ve soğan depolarına yapılan baskınların gerekçesine ilişkin ilk kez açıklamalar yaptı. 

"SİYASİ VE İDEOLOJİK STOK"

Albayrak'ın kaleme aldığı satırlara göre; 2019 yılında yapılan ve o dönem çok konuşulan stokçu operasyonları belirli bir siyasi görüşe sahip toptancıların stok yaptığı gerekçesiyle gerçekleştirildi.

Albayrak, kitabında şu satılara yer verdi: “Her zaman kilosu 1-2 liraya satılan soğan ve patatesin fiyatı seçimlerden hemen önce birdenbire 20 liraya kadar tırmandı. Belirli siyasi eğilime sahip tüccarların stokçuluk yaptığını, WhatsApp grupları ve internet forumları üzerinden gizli mutabakat yapıp rekabete aykırı fahiş fiyat belirlediklerini tespit ettik. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön