04 / 05 / 2024

BES NASIL İPTAL EDİLİR? Bireysel Emeklilik Hakkında Merak Edilenler…

BES NASIL İPTAL EDİLİR? Bireysel Emeklilik Hakkında Merak Edilenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için 28 Mart 2001 tarihinde kişilerin emeklilik hayatında refah bir hayat sürmesini sağlamak adına bir kanun çıkarıldı. Emeklilik adına çıkarılan kanun 7 Ekim 2001’de yürürlüğe girdi ve BES 27 Ekim 2003’te başlamış oldu. Fakat BES’e katılmak zorunlu değil.



Ayrıca 18 yaşını geçen her vatandaş diledikleri takdirde BES sistemine katılabilmektedir. 
BES Bireysel Emeklilik Sisteminden çıkmak isteyenler istedikleri taktirde iptal işlemi yapabilecekler.

Bireysel Emeklilik İptali 2022 Nasıl Olur?

Bireysel Emeklilik Sitemi BES kişilerin çalışma hayatında yaptıkları tasarrufun yatırıma dönüştürülerek emeklilik dönemlerinde rahat bir yaşam sürmek için hayata geçirilmiş emeklilik sistemidir. 


BES Bireysel Emeklilik Sisteminde yüzde 25 devlet katkısı bulunmaktadır.


BES Bireysel Emeklilik Sisteminden çıkmak isteyenler ise kolaylıkla iptal işlemi yapılabilmektedirler. BES iptali sistem için ise başvurulmuş olan banka ya da sigorta şirketi ile irtibata geçmek iptal için mümkün. Fakat burada unutmamak gereken ise her şirket, bankanın kendine özel iptal etme süreci bulunmaktadır. Müşteri hizmetleri, SMS ve telefon aracılığıyla yapılan arama sonrasında iptal süreci başlatılabilir.


Garanti BES İptali 


Garanti Bankasından BES iptali için mobil bankacılık, sms, telefon ve şubeye giderek iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Telefonla yapılacak iptallerde saat 17:00’a kadar 44 0 336 numarasını aramanız yeterli.


Ziraat Bankası BES İptali 


Ziraat Bankasından BES iptali için internet şubesi, telefon veya öobil bankacılıktan iptali gerçekleştirebilirsiniz. Telefondan iptal için 0850 202 20 20’yi aramanız yeterli.


Akbank BES İptali 


Akbank Bankasından BES iptali için 0216 444 11 11’i arayabilirsiniz. 


Geri Dön