02 / 05 / 2024

BES sisteminde yeni dönem başlıyor!

BES sisteminde yeni dönem başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 18 yaş altına bireysel emeklilik düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, 18 yaş altına bireysel emeklilik düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilirken, bunanla beraber ailelerin artık çocukları adına sistemde birikim yapabileceği ifade edildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;aileler artık çocukları adına sistemde birikim yapabilecek. Yaklaşık 2.4 milyon çocuğun sisteme girmesi ve kumbarasında 32 milyar lira birikim hedefleniyor.

BES sisteminde yeni dönem başlıyor!

1 OCAK'TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

AK Parti milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan yasa teklifiyle Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başlıyor. Ebeveynler, dernek, vakıf, sandıklar 1 Ocak 2021 itibarıyla mevcut bulunan emeklilik taahhüt planları kapsamındaki yurt içi ya da yurt dışındaki birikimlerini, 31 Aralık 2023'e kadar kısmen veya tamamen sisteme aktarabilecek.

BES sisteminde yeni dönem başlıyor!

Teklifin ilk imza sahibi AK Parti Milletvekili İsmail Güneş düzenlemelerin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi. BES'in bugün itibariyle 12 milyon 600 bin katılımcı ve 174 milyar lira ekonomik büyüklüğe ulaştığını belirten Güneş, "Bu yasayla 23 milyon olan 18 yaş altı genç ve çocuklarımıza sisteme geçebilme imkânı getiriyor. On yılda 2.4 milyon çocuğumuzun sisteme girmesini ve 32 milyar liralık bir gelir olmasını tahmin ediyoruz" dedi.

10 soruda 18 yaş altına Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön