16 / 05 / 2024

BES ve DASK'ta yeni dönemin formülleri!

BES ve DASK'ta yeni dönemin formülleri!

DASK ve BES’te yeni dönem sinyalleri verildi. İşte BES ve DASK ile ilgili araştırılan diğer detaylar...



2017 yılında trafik sigortasında yükselen fahiş primler üstünde, serbest piyasadan çıkarak, primleri devletin belirlediği tavan fiyat uygulamasına 2017 yılında Mehmet Şimşek zamanında geçilmişti.

Şimşek, “Ben rekabet ile bu sistemin işlemesini tercih ederim. Tavan fiyat uygulamalarını doğru görmüyorum bizi mecbur bıraktılar. Hızlı şekilde serbest tarifeye geçmeyi düşünmekteyiz” demişti.

Şimşek, sürekli olarak trafik sigortasının gündemde bulunmasını da o dönemde eleştirip, “Sigorta şirketleri sabah, akşam trafik sigortasına düşünmeye başlarda bu iş yapılmaz. Örneğin siber riskler buluyor, bu tür ürünler çıkartabilirsiniz” şeklinde konuştu.

MEHMET ŞİMŞEK BES’İN MİMARLARINDANDIR!

Hafızayı tazelemek gerekir ise; Bugün BES ile yurtiçi tasarrufların arttığından, emeklilik fonlarının kritik büyüklüğe ulaşarak sermaye piyasalarına katkı elde ettiğinden bahsediyorsak; bunun mimarlarından biri de Mehmet Şimşek’tir. İşveren vatandaşlar, çalışanları tarafından BES’e katılmasını sağlayan Otomatik BES uygulamasına Mehmet Şimşek’in Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı dönemine girildi. 18 yaş altının BES’e girmesi fikri de o dönem yine gündemde bulunuyor. Mehmet Şimşek, bu açıklamaları yaptığı zaman, BES’teki fon birikimi 70 milyar TL gibi bir fiyata denk gelmekteydi.

Bugün de fon büyüklüğü 450 milyar TL’ye kadar dayandı. Yeni dönemde de Mehmet Şimşek’in gündeminde tasarrufların artırılması ve BES konusu olacak gibi görülmektedir.

MEHMET ŞİMŞEK DASK İÇİN NE DEMİŞTİ?

Benzer bir halde DASK için de geçerlidir. 2017’de, Mehmet Şimşek’in, Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde, DASK’ın tüm konutlar için zorunlu olabilmesi gündemdeydi. Zamanında Mehmet Şimşek, sürekli olarak zorunlu deprem sigortası yaptıran vatandaşların oranının düşüklüğüne dikkat çekerek, “Hazine olarak çalışma gerçekleştireceğiz. Zorunlu deprem sigortalılık oranını yüzde 100’e çıkarmak için de düzenli olarak elektrik abonelikleri olan tüm ev ve binalar için sigorta yaptırma çağrısında bulunacağız” bunları söylemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön