29 / 04 / 2024

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu krizi!

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu krizi!

İstanbul Beykoz'da, çok sayıda ünlü ismin de oturduğu Göksu Evleri'nde yaşayanlar, imar barışından faydalanarak kat mülkiyeti tapularını almak amacıyla kooperatif yönetimine yetki tanıdı. 



İstanbul Beykoz'da, çok sayıda ünlü ismin de oturduğu Göksu Evleri'nde yaşayanlar, imar barışından faydalanarak kat mülkiyeti tapularını almak amacıyla kooperatif yönetimine yetki tanıdı. 

Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; kooperatifin 5 Mayıs 2019'da iki seneliğine seçilen yönetim kurulu, 22 Nisan 2020 tarihinden itibaren Göksu Evleri Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi adına alınan tapuların, kooperatif ortaklarına dağıtılması amacıyla Beykoz Tapu Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. 

Ancak, koronavirüs salgını sebebiyle 17 Nisan 2020 tarihinde çıkarılan 7244 sayılı kanunla “genel kurulları ertelenen kooperatiflerin mevcut organlarının yetkilerinin erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurula kadar devam edeceğinin” hükme bağlanmasına ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 3 Haziran tarihinde verdiği son kararla da erteleme süresini 31 Aralık 2021'e kadar uzatmasına karşın, başvuru salgında takıldı.

 Beykoz Göksu Evleri nde tapu krizi!

ÖRNEĞİNİ İSTEDİ

Bakanlığın, “genel kurulları ertelenen kooperatiflerin mevcut yönetim kurullarının yetkisinin kanun gereği sürdüğünü” İstanbul Ticaret Odası'na bildirmemiş olması sebebiyle, Tapu Müdürlüğü ferdi tapu başvurusunu işleme almadı. Yönetim kurulunun yetkisinin sona erdiğine dikkat çekti. 

Yönetim Kurulu, Bakanlığın İstanbul İl Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak, “Kooperatiflerin faaliyetlerini sorunsuz ve düzenli bir şekilde ifa edebilmesi için İstanbul Ticaret Odası'na Genelgenin bir örneğinin yollanmasını” talep etti.

Kooperatif Kanunu'nun 81. Maddesi'ne rağmen bir seneden uzun zamandır kooperatif üzerinde tutulan tapular, kanun ve genelgeye karşın ortaya çıkan problemlerin çözülememesi sebebiyle konutların sahipleri olan ortaklara verilemedi. Tapusunu alamayan sanatçılar arasında Kıraç, Nevra Serezli, Murat Serezli, Oya İnci, Özkan Uğur, Ali Kocatepe, Mustafa Ceceli, Rober Hatemo, Metin Özülkü, Emel Müftüoğlu ve Ayşe Şule Bilgiç yer alıyor. 

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!


Geri Dön