28 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda 30 milyon TL'ye icradan satılık iş merkezi!

Beyoğlu'nda 30 milyon TL'ye icradan satılık iş merkezi!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kocatepe Mahallesi'nde yer alan kargir apartman nitelikli iş merkezi 30 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan iş merkezi için ilk ihale tarihi 5 Ekim 2018 olarak belirlendi. 



İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kocatepe Mahallesi'nde bulunan  kargir apartman nitelikli iş merkezi icradan satışa sunuldu. İş merkezi için  30 milyon TL bedel isteniyor. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :
İstanbul İl, Beyoğlu İlçe, 519 Ada, 25 Parsel, KOCATEPE Mah. 1 dükkan olan zemin katlı diskoteki olan kargir apartman nitelikli taşınmaz, bodrum+zemin+5 normal katlı bitişik nizam olarak inşaa edilmiş en az 80 yıllık asansörsüz bina, apartmanın dış cephesi normal kat seviyesine kadar seramik, normal kat seviyesinden çatıya kadar olan kısım cam mozaik kaplamalıdır, cephesi normal kattan sonra orta kısmında cumba şeklinde yaklaşık 1,00 metrelik çıkma şeklinde olan bina içine caddeden 8 mermer basamak çıkıldıktan sonra demir kapısından girilmekte olup üst katlara ahşap küpeşteli, ferforje korkuluklu, dökme mozaik prekast basamaklardan çıkılmakta olup, her kat bağımsız bölüm şeklinde ofis olarak ayrı ayrı kullanılmaktadır. 

Toplamda 7 ayrı bağımsız bölüm şeklinde bulunan binanın 1. Bağımsız bölüm ( 23A) Caddeden 5 basamak alta inilerek girilen yerden fazlası açığa çıkmış olan bodrum kat olup market olarak kullanılmaktadır, zemin kaplama seramik tabanlı dış cephesi camekanlıdır, 2. Bağımsız bölüm (23/1) bina ana girişli zemin kat olup, zeytin adında restoran- cafe olarak işletilmektedir, 3.Bağımsız bölüm (23/2) 1. Normal kat ofis olarak kullanılmakta olup, 4 oda, mutfak, lavabo-wc şeklinde, iç kapılar yağlı boya ahşap, taban döşeme kaplaması masif parke, ıslak hacimler seramik kaplıdır, 4. Bağımsız bölüm (23/3) 2. Normal Kat kadıoğlu hukuk bürosunun bulunduğu dairenini içinde tadilat yapılıp tek girişli home-ofis şeklinde kullanıldığı, taban döşemelerinin laminant parke, iç kapılar yağlı boya ahşap, ıslak hacimler seramik olup, genel olarak bakımlı daire olduğu görülmüştür. 5. Bağımsız bölüm (23/4) 3. Normal katta Şizofreni Dostları Derneği olarak kullanılan dairenin, taban döşemelerinin ahşap, duvar ve tavanlar boyalı, iç kapılar yağlı boya ahşap, ıslak hacimler seramik kaplı olduğu görülmüştür. 6. Numaralı bağımsız bölüm (23/5) 4. Normal katın ofis olarak kullanıldığı, diğer tüm katlar gibi aynı metrajda olan dairenin taban kaplaması ahşap iç kapıların yağlı boya ahşap, ıslak hacimlerin seramik kaplı olduğu görülmüştür. 7. Numaralı bağımsız bölüm ( 23/6) 5. Normal kattaki dairenin de fotoğraf atölyesi olarak kullanıldığı, taban kaplamasının ahşap, iç kapıların yağlı boya ahşap, ıslak hacimlerin seramik kaplı olduğu görülmüştür. Tüm katların kullanım alanlarının yaklaşık 150,00 m2 ve binanın toplam inşaat alanın ise yaklaşık brüt 1.225,00 m2 olduğu anlaşılmakta olup, söz konusu taşınmaz tarihi ve turistik mekan pera olarak adlandırılan Beyoğlu ilçesine hizmet ve ticaret yoğunluklu konum olarak kıymetli bir bölgesinde Taksim meydanı İstiklal caddesi Elmadağ'a yürüme mesafesinde olup, her türlü alt yapı ve belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır.

Kıymeti : 30.000.000,00 TL 
1. Satış Günü : 05/10/2018 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 05/11/2018 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : İSTANBUL ADALET SARAYI 11. SULH HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU B BLOK 4. KAT


Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.( 2 nolu taşınmaz, Taşınmaz Katma Değer Kanunun 17. Maddesinin 4 numaralı fıkrasına eklenen L bendine göre KDV'den muaftır. "Korunması gereken taşınmaz Kültür varlığıdır. 02/09/2011 T, 9313 yevmiye numaralı" "11 A2 olarak eski eser şerhi 22/06/1988 T 2021 sayılı İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 20/06/1988 İ numaralı yazısı")
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/
7 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/07/2018


Geri Dön