27 / 04 / 2024

Bilecik’ten ‘altın’ müjdesi! 109 ton rezerve sahip altın madeni açıldı!

Bilecik’ten ‘altın’ müjdesi! 109 ton rezerve sahip altın madeni açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü töreninde müjdeyi verdi. 109 ton rezervli altın madeninin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, bu tesisin, ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesine sahip olacağını açıkladı.



Türkiye ekonomisine sağlayacak katma değer açısından önemli bir kazanım sağlayacak yatırımın temelleri bugün atıldı. 109 ton rezerve sahip Söğüt Altın Madeni tesisinin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Bilecik’ten ‘altın’ müjdesi! 109 ton rezerve sahip altın madeni açıldı!

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Söğüt Altın Madeni Tesisinin ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesiyle çalışacağını vurgularken, tam kapasite ile faaliyete geçtiği zaman Türkiye’de en çok altın üretimi yapılan ilk üç madenden biri olacağını ifade etti.

ALTIN REZERVİ YÜKSEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Söğüt Altın Madeni'nin ilk kısmının bugüne kadar yaklaşık 70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek tamamlandığını belirterek, Söğüt Altın Madeni'nin tüm ülke için hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gübretaş Maden Yatırımları uhdesinde bulunan Söğüt Altın Madeni'yle ilgili yatırım sürecini 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla başlattıklarını hatırlatarak maden sahasında yapılan çalışmalar sonucunda 109 ton altın kaynağı ile 60 ton altın rezervi tespit edildiğini dile getirdi. Erdoğan, bir başka ifadeyle 3,5 milyon ons kaynağı 1,92 milyon ons rezerve tekabül eden bu altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön