09 / 05 / 2024

Bilecik’ten ‘altın’ müjdesi! 109 ton rezerve sahip altın madeni açıldı!

Bilecik’ten ‘altın’ müjdesi! 109 ton rezerve sahip altın madeni açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü töreninde müjdeyi verdi. 109 ton rezervli altın madeninin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, bu tesisin, ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesine sahip olacağını açıkladı.



70 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bilecik’ten ‘altın’ müjdesi! 109 ton rezerve sahip altın madeni açıldı!

Maden sahasındaki yatırım faaliyetlerinin üç ayrı faz olarak toplam 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdiye kadar yaklaşık 70 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmı tamamlanmış oldu. Daha önce söz verdiğimiz şekilde, tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır duruma getirildi” diye konuştu.

1300 KİŞİLİK İSTİHDAM FIRSATI

Bu tesisin, ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesiyle çalışacağını kaydeden Erdoğan, “Geriye kalan iki fazın yatırımlarını da üç yıl içerisinde sonuçlandırmayı planlıyoruz. Böylece yıllık üretim miktarını inşallah yaklaşık 6,5 tona çıkaracağız. Ülkemizin ortalama yıllık altın üretiminin 35 ton civarında olduğu dikkate alınırsa; Söğüt altın madeninin önemi daha iyi anlaşılacak” dedi.

Söğüt Altın Madeni sahasında yaklaşık bin kişinin istihdam edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek dönemde istihdam sayısının bin 300'ü bulmasını beklediklerini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön