28 / 04 / 2024

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, servetine servet kattı. Peki en büyük kripto borsalarından olan Binance, dünyadaki düzenleyicilerle uzlaşabilecek mi? Changpeng Zhao'nun serveti ne kadar oldu? İşte Binance ile ilgili merak edilen her şey...



Binance Coin geçen sene yüzde 1300 oranında artış gösterdi. Binance'in başarısı, son zamanlardaki düşüşlere rağmen, zincirlenmemiş kripto evreninde yaratılan muazzam zenginliklere dikkat çekiyor. Fakat firma etrafında tartışmalar yaşanıyor. Kurulduğu Çin'den sürülen şirket, küresel olarak düzenleyici soruşturmalarla karşılaştı. Konuyla ilgili bilgisi olan kişilere göre, ABD Adalet Bakanlığı ve İç Gelir Servisi, Zhao'nun kontrol ettiği bir kuruluş olan Binance Holdings Ltd.'nin kara para aklama ve vergi kaçakçılığı için bir kanal olup olmadığını masaya yatırdı ve araştırmalar yapıyor. Konuyla ilgili olarak DOJ ve IRS sözcüleri her hangi bir yorum yapmadı. 

Binance'in geleceği, dünyadaki düzenleyicilerle uzlaşıp uzlaşamayacağına ve genel merkezini kurmak için uygun bir yer bulup bulamayacağıla bağlantılı. Ancak şu an para akışı güçlü. Bloomberg'in işlem hacmi ve ücretleri analizine göre, Binance geçtiğimiz sene en az 20 milyar dolar gelir elde etti. Bu, Wall Street analistlerinin, piyasa değeri 50 milyar dolar olan halka açık bir firma olan Coinbase Global Inc.'in 2021 için toplamasını öngördüğünün nerederyse 3 katı. 

Binance 2021 de 20 milyar dolar gelir elde etti!

DA Davidson - Co. analisti Chris Brendler, “Coinbase, ABD perspektifinden 800 kiloluk goril gibi görünebilir, ancak Binance önemli ölçüde daha büyük”  diye konuştu.

Zaho ise bu haber için bir değerlendirmede bulunmadı. Binance, Bloomberg'in firmanın piyasa değeri ve net değerine ilişkin tahminlerinin doğruluğuna itirazda bulundu. Binance yaptığı açıklamada, “Kripto hala büyüme aşamasında” dedi. “Daha yüksek oynaklık seviyelerine karşı hassastır. Bir gün duyduğunuz numara, ertesi gün duyduğunuz numaradan farklı olacaktır” ifadelerini kullandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön