27 / 04 / 2024

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, servetine servet kattı. Peki en büyük kripto borsalarından olan Binance, dünyadaki düzenleyicilerle uzlaşabilecek mi? Changpeng Zhao'nun serveti ne kadar oldu? İşte Binance ile ilgili merak edilen her şey...



Formula 1 yıldızları Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in Yas Marina Pisti'nde verdiği mücadeleyi izlemeden bir ay önce Zhao, Singapur'daki Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu ve burada 2017 yılında kurduğu firmanın meteorik yükselişinin arkasındaki rakamları değerlendirdi. 

Son 24 saatlik bir sürede Binance, 170 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi. Zhao, gerçekten yavaş bir günde, yaklaşık 40 milyar dolar işlem yapıldığını ve bunun iki yıl önce 10 milyar dolar daha az olduğunu söyledi. Kripto para dünyasında bunlar devasa sayılar. Binance rutin olarak sonraki en büyük dört borsanın toplamı kadar alım satımı kolaylaştırır.

Bloomberg'den Erik Schatzker, Singapur'daki Kasım röportajı sırasında milyardere servetini sorduğunda, Zhao itiraz etti. “Zenginlik, para, sıralama umurumda değil” diye konuştu. Kripto girişimcisi, bu tür konuların dikkati dağıttığını ve ölmeden önce neredeyse tüm servetini vermeye hazır olduğunu belirtti. 

Binance 2021 de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Zhao'nun kazandıklarını sürdürüp sürdüremeyeceği henüz belli değil ve firmasının dizginsiz büyümesi konusunda endişelenmek için birçok sebebi bulunuyor. 

DOJ ve IRS soruşturmasına ek olarak, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından, Binance içinde olası piyasa manipülasyonunu ve içeriden öğrenenlerin ticaretini ve ABD'li müşterilerin kripto para birimlerine bağlı türevler ticaretine yasa dışı bir şekilde izin verip vermediğini masaya yatırıyorı. CTFC konuyla ilgili yorum yapmadı. 

Binance, diğer ülkelerin yanı sıra İngiltere, Japonya ve Almanya'da da tüketici uyarılarında yerini aldı. 30 aralık tarihinde Kanadalı bir menkul kıymetler düzenleyicisi, ticaret platformunun kullanıcılarına ülkede faaliyetine devam etmesine izin verildiğini söylediği için şirkete tepki gösterdi. Binance sözcüsü, şirketin "dünya çapında düzenleyicilerle çalıştığını ve uyumluluk yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz" diye konuştu. Zhao, düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını ve istediğini belirtti. "İnsan uygarlığının, kuralların olmadığı bir dünyada yaşayacak kadar gelişmiş olduğuna inanmıyorum" diyen Zhao, düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını ve istediğini dile getirdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön