28 / 04 / 2024

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, servetine servet kattı. Peki en büyük kripto borsalarından olan Binance, dünyadaki düzenleyicilerle uzlaşabilecek mi? Changpeng Zhao'nun serveti ne kadar oldu? İşte Binance ile ilgili merak edilen her şey...



Binance CEO'su tokenlere her şeyi dahil ediyor: 'Sadece kriptoyu tutmak istiyorum'

Binance, Bitcoin ve Ethereum gibi daha yerleşik tokenlerden daha az likit olan ve piyasanın en spekülatif köşelerinden biri haline gelen “alternatif paralar” ticareti için en iyi hedef olmuş durumda. Coingecko'ya göre firma, uluslararası borsasında Coinbase tarafından sunulanın iki katından fazla olan 350'den fazla madeni parayla alım satım sağlıyor. 

Londra merkezli bir blockchain firması olan Clearmatics'in piyasa istihbaratı başkanı Tim Swanson, Binance'in müşterilerin ticaret ücretlerini azaltmak için Binance Coin'i kullanmalarına izin vererek "kullanıcı yapışkanlığı" yaratmada başarılı olduğunu dile getirdi. Swanson, Binance hakkında “Likiditenin orada toplanması için artık bir kripto para listeleyen ilk kişi olmalarına bile gerek yok” diye konuştu. Zhao'nun firması aynı zamanda hacme göre en büyük türev ticareti sağlayıcısı. Aynı zamanda  kullanıcıların kripto üzerinde daha fazla risk ve potansiyel ödülle spekülasyon yapmasına izin veriyor. 

Binance 2021 de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Zhao, Kasım'daki konuşmasında, Binance'in şimdi bir yere yerleşmeye çalıştığını dile getirdi ve genel merkez hakkında bir duyurunun "çok kısa bir süre içinde" geleceğini de belirtti. Bu, Zhao'nun şirketin genel merkezinin nerede olursa olsun orada olduğunu söylediği 2020'ye ait bir yüz. Hukuki başvurularda, firmanın avukatları, şirketin bir offshore vergi ve düzenleyici cennet olarak bilinen Cayman Adaları'na dahil olduğunu aktardı. Binance'in hemen hemen her yerde çalışabilmesi, düzenleyicilerin şirket üzerinde yargı yetkisi oluşturmasını zor duruma getirdi. 

DA Davidson analisti Brendler, “Yaklaşımları, 'Bir düzenleyiciye ihtiyacımız yok, merkeziyetçi değiliz' idi. Bu, büyüme, ölçeklendirme ve ürün yenilikleri için gerçekten işe yaradı." diye konuştu.

Binance, bir işletmenin yasal olarak sağlam olduğuna dair bir güvence olarak genellikle bir miktar devlet gözetimi isteyen dış yatırımcılardan para toplamaya çalışırken Zhao'nun serbest yaklaşımını değştirmesi gerekli olabilir. BAE'deki tartışmalarına aşina olan insanlara göre, Zhao destekleyici bir düzenleyici rejim bulmak için çalışıyor. Binance, BAE düzenleyicilerinin eski çalışanları ile üst düzey pozisyonları dolduruyor. Aynı zamanda ir kripto düzenleyici çerçeve oluşturmaya yardımcı olmak için Dubai Dünya Ticaret Merkezi yetkilisi ile bir anlaşmaya da imza attı. 

Geçen yıl, borsa ile ilişkili ayrı olarak yönetilen bir ticaret operasyonu olan Binance.US, CEO olarak para biriminin eski bir ABD'li vekili denetçisini işe aldı. Atanması, düzenleyici endişeleri gidermeye yönelik olumlu bir adım olarak görüldü, ancak sadece üç ay sürdü ve stratejik yön konusundaki farklılıkları gerekçe göstererek Ağustos ayında ayrıldı.

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Binance'in CEO'su servetini bağışlayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön