30 / 06 / 2024

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Tüm Türkiye'nin kenetlendiği Yüzyılın afetinde ihmaller yada yapılmayanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. 20 milyon 32 bin konuttan yüzde 55,4'ünün yani yarısından fazlası sigortasız çıktı!



EN YÜKSEK SİGORTALILIK ORANI GAZİANTEP'TEYDİ

Bahsi geçen iller arasında en çok sigortalılık seviyesinin yüzde 64,1 ile Gaziantep'te olduğu görüldü. Kentteki 339 bin konutun 217 bin 319'u sigortası yapılmıştı.

Gaziantep'i yüzde 59,2 ile Kilis, yüzde 53,3 ile Kahramanmaraş ile yüzde 52,4 ile Şanlıurfa, yüzde 51,8 ile Malatya takip etti.

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Sigortalılık oranı Adana'nın yüzde 46,1, Adıyaman'nın yüzde 44,4, Osmaniye'de yüzde 42,5, depremin en çok sarstığı bölgelerden Hatay'da yüzde 39,8, Diyarbakır'da ise yüzde 33,9 seviyesindeydi. Diyarbakır'da her 3 konuttan ikisinin sigortasız olması dikkatlerden kaçmadı.

Bu kentlerdeki zelzele sigortası poliçe üretim bedeli 187 milyon 67,2 bin TL oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön