29 / 04 / 2024

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

ABD'nin dev firması eBay'e bağlı Türkiye'nin online dev platformu GittiGidiyor kapanıyor.



Şirketten yapılan açıklamaya göre, GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in ikinci çeyrek ve 2022 yılı sonuçlarına bir etkisi olmayacak. GittGidiyor 2022 ilk çeyrek itibarıyla eBay'in toplam konsolide aktif kullanıcı sayısına 4 milyonluk katkıda bulunmuştur."

Açıklamada Türkiye'deki çalışanlara ilişkin bir bilgilendirme yer almadı. eBay 2016'da GittiGidiyor hisselerinin tamamını almıştı.

Şirket bünyesinden alınan bilgilere göre GittiGidiyor'da 20 bin satıcı ve 35 milyon kullanıcı bulunuyor. 
Bu arada eBay'in ardından GittiGidiyor da sosyal medya hesabından faaliyetlerinin durdurulacağını duyurdu. Açıklamada müşteri hizmetlerinin 30 Eylül'e kadar kullanıcılara destek vermeye devam edeceği bilgisi paylaşıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön