29 / 04 / 2024

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

ABD'nin dev firması eBay'e bağlı Türkiye'nin online dev platformu GittiGidiyor kapanıyor.



Rapor içinde e-ticaret pazar payları ticari sır olduğu için paylaşılmasa da bağımsız araştırmacılar ya da araştırma şirketleri GittiGidiyor'un pazar payının yüzde 5 civarlarında olduğunu  düşünüyor. 

ABD merkezli eBay 1995 yılında kuruldu. Şu an için hali hazırda 190 farklı pazarda 142 milyon aktif alıcıya satış yapıyor. Platformun bünyesinde ortalama 1.6 milyar ürün var. eBay'in hisseleri Nasdaqq'ta işlem görüyor. Geçtiğimiz cuma itibarıyla ise şirketin kapanış değeri 23.6 milyar dolar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön