29 / 04 / 2024

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

ABD'nin dev firması eBay'e bağlı Türkiye'nin online dev platformu GittiGidiyor kapanıyor.



Şirket, rekabetçi dinamikler sebebiyle bu kararı aldığını belirtti, bu dinamiklerin tam olarak ne olduğunu ise detaylandırmadı.

2020'nin nisan ayında Rekabet Kurumu tarafınca yayımlanan E-Pazaryeri Platformları Sektör İncelemesi Nihai Raporu'nda ise Türkiye'de son senelerde olan değişen rekabet ortamından bahsedilmişti. Raporda şu değerlendirme yer almıştı:

"İşlem hacmi incelendiğinde 2019 yılında N11 liderliğinde ve Hepsiburada ile GittiGidiyor'un devam ettirdiği sıralamada, 2020 yılında gelindiğinde 2018'de pazara giriş yapan Trendyol'un açık ara farkla önde olduğu görüldü. Trendyol, lider olduğu bir pazara geçiş yapmıştır"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön