19 / 05 / 2024

Bir ilde daha petrol sevinci! Yurt genelinde aramalar tam gaz sürüyor!

Bir ilde daha petrol sevinci! Yurt genelinde aramalar tam gaz sürüyor!

Bir ilde daha petrol sevinci yaşanıyor. 5 yıllığına arama yapılacak. İşte detaylar!



ÇANAKKALE'DE 5 YILLIK ARAMA YAPMAK İÇİN RUHSAT ALINDI!

Bu yıl günlük olarak ortalamaya bakıldığı zaman 100 bin varil petrol üreten ülkemizin bir ilinde daha petrol arama faaliyetleri başlayacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına Çanakkale'de bir saha için petrol 5 senelik olan arama ruhsatı verildiği müjdelendi.

Petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'de yayınlandı. TPAO'ya, Çanakkale ilinde bulunan ve büyüklüğü 42 bin 593 hektarlık sahanın 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmiştir. Yapılan keşifler, kişilerin faturasından enflasyona ve dış ticaret açığına kadar en küçük detay yakından takip ediliyor.

2 PETROL ARAMA RUHSATININ SÜRESİ UZATILDI

Nisan’ın başında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Siirt, Şırnak ve Adana'da 77 bin 247 hektarlık alanı içine alan petrol arama ruhsatlarının süresi 2 yıl daha uzatıldı.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. TPAO'nun, Adana'da 61 bin 927 hektarlık alanı içerisinde alan ruhsatının süresinin 18 Nisan 2023’den 18 Nisan 2025’e kadar Siirt ve Şırnak illerinde 15 bin 320 hektarlık alanı içine alan ruhsatının süresinin de 4 Nisan 2023'ten 4 Nisan 2025'e kadar uzatılması kararı alınmıştır.

AK PARTİLİ BOYRAZ: CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR

AK Parti İstanbul Milletvekili olan Osman Boyraz, Ülkemizin enerji ithalatını azaltmak amacıyla elektrik, doğal gaz ve petrol alanlarında çok ciddi bir çalışma yapmakta olduklarını belirtti.

Milletvekili Boyraz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ülkelerin gelişmişliğinin yorumlanmasında enerji verimliliğinin son derece önem arz ettiğini, yeni düzende devletler arası güç hiyerarşisinin, sahip olunan petrol ve doğal gaz rezervi ile enerji kaynaklarını satın alabilme gücü ile orantılı olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön