15 / 05 / 2024

Birevim, Yeni Evim kampanyasında sorumluluk almaya hazır!

Birevim, Yeni Evim kampanyasında sorumluluk almaya hazır!

Tasarruf Finansmanı sektörünün yenilikçi markası Birevim’in Genel Müdürü Av. Mahir Orak yaptığı açıklamada Yeni Evim kampanyasında sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi.



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Yeni Evim Projesinin Tasarruf Finansmanı sektörüne uygun bir altyapıya sahip olduğunu dile getiren Birevim Genel Müdürü Orak açıklamasında hane geliri 80 bin liradan az olanların bankalar üzerinden krediye ulaşmalarının kolay olmadığını söyleyerek, zaten kredibilite oranlarının da giderek düştüğünü kaydederek, buradan hareketle, beklenen sosyal yararın konvansiyonel bankacılık ürünleri üzerinden sağlanamayacağının da açık olduğunu dile getirdi.

Birevim’in Genel Müdürü Av. Mahir Orak, tasarruf finansmanı sektörüne sorumluluk verilmesi durumunda hem kredibilite gibi bir sorun yaşanmayacağı için süreçlerin kolaylaşacağını ve daha çok insana fayda sunabileceklerini hem de sektör olarak sıfır ve ikinci el konuta finansman sağlayabilecekleri için projenin sosyal fayda oranının önemli ölçüde artacağını kaydetti.

Birevim, Yeni Evim kampanyasında sorumluluk almaya hazır!

Açıklamasında iç kaynaklar kullanılacağı için enflasyonun olumsuz etkilerinin tasarruf finansmanı aracılığıyla azalacağını da Birevim’in Genel Müdürü Av. Mahir  Orak, Yeni Evim projesi kapsamında adres olarak tasarruf finansmanı sektöründeki şirketler gösterilirse vatandaşlar borçlanmadan, ödeyebilecekleri makul taksitlerle istedikleri konutu satın alabileceklerini söyledi. Mahir Orak, "Sektör olarak biz buna hazırız. Vatandaşlarımız ister sıfır ister ikinci el olsun, satın almak istedikleri konut için tasarruf finansmanından yararlandığında bunun hem reel sektöre hem de ekonomimize olumlu katkısı olacaktır” dedi.

Yaptığı açıklamada tasarruf finansmanı sektöründe yer alan altı şirketin de BDDK lisansına sahip olduğunu ve periyodik olarak denetlendiğini dile getiren Birevim’in Genel Müdürü Av. Mahir Orak, bugüne kadar 80 bin kişinin konut, taşıt ya da iş yerine bu sistemle sahip olduklarını, 2023 yılında sektör olarak 3 milyon kişiyi bu sistemle tanıştırmak istediklerini kaydetti.

Tapu sahipleri aman dikkat! Sona ereceği tarih resmen açıklandı! Sakın kaçırmayın! 

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın!

Tüketici kredilerinin 330 milyar 31 milyon 857 bin TL'si konut!


Geri Dön