19 / 05 / 2024

Birleşik Kamu-İş: Asgari ücret en az 25 bin TL olmalı! 

Birleşik Kamu-İş: Asgari ücret en az 25 bin TL olmalı! 

Asgari ücrete ara zam konusu sık sık gündem oluyor. Birleşik Kamu-İş de bir son dakika açıklaması ile taleplerini duyurdu. İşte ayrıntılar...



Asgari ücretli çalışan milyonlarca vatandaş zam için dört gözle Temmuz ayını bekliyor. İlk kabine toplantısında asgari ücret 2023 ara zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından sunum yapılmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranının belirlenmesi için 13 Haziran günü toplantı gerçekleştirecek. 

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin aktardığına göre, yeni asgari ücret tutarı için 500 dolarlık (1 dolar=23,30 lira) yani 11 bin 650 Türk Lirası alım gücü, işçi tarafından masaya getirilecek olan önemli bir eşik olacak. 

Birleşik Kamu-İş: Asgari ücret en az 25 bin TL olmalı! 

Asgari ücretin belirlenirken 6 aylık enflasyon rakamları ve refah payı da etkileyici unsurlar arasında yer alacak. 2023 yılının ilk 5 aylık enflasyon rakamları yüzde 15,26 olarak belirlenirken; bu doğrultuda 6 aylık rakamların yüzde 18-20 seyrinde olması öngörülüyor. 

Söz konusu veriler ışığında, asgari ücretin yüzde 30-35 bandında bir yükselişle net 11 bin TL - 12 bin TL seviyesinde olabileceği tahmin ediliyor. 

Tarım Kredi'den çılgın indirim! Ayçiçek yağı, peynir, toz şeker, salça ve zeytinyağı fiyatlarını düşürdü!

Belediyeden büyük fırsat! O ilde tam 6 dükkan ve 1 ev satılacak!

Marks - Spencer bomba Babalar Günü fırsatını başlattı! Her 3 bin TL alışverişe 1.000 TL indirim! 


Geri Dön