28 / 04 / 2024

Birleşik Krallık inşaat PMI temmuzda 58,1 puana yükseldi!

Birleşik Krallık inşaat PMI temmuzda 58,1 puana yükseldi!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI temmuz ayında 58,1 puan olarak açıklandı. Açıklanan verilere göre yeni siparişlerde şubat ayından bu yana en büyük artış kaydedildi.



Birleşik Krallık inşaat satın alma yöneticileri endeksi temmuz ayında, 57 puanlık beklentinin üzerinde artarak 58,1 puan oldu.

Dünya'da yer alan habere göre; endekste yaşanan artışa en büyük katkı, 2014 yılının eylül ayından beri en büyük büyümeyi gösterek konut inşaatları tarafından yapıldı. Ticari inşaatlar da haziran ayına göre hafif arttı. Açıklanan veriler ayrıca yeni siparişlerde şubat ayından beri en büyük artışa işaret ederken, istihdamda gerileme ise sürdü.

IHS Markit Ekonomi Direktörü Tim Moore inşaat firmalarının temmuz ayında toparlanmasıyla ilgili bir hamle daha başlattığını ve konut inşaatlarının son beş yılın en büyük büyümesine katkı sağladığını belirtti ve şöyle dedi: "İnşaat sektöründeki yeni çalışmaların boru hattı ve marjlar üzerindeki yoğun baskısı ile ilgili endişeler açıklanan temmuz ayına dair istihdam sayısındaki keskin düşüşü açıklıyor."


 


Geri Dön