27 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.



Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükseliş göstererek, 2014 senesinden bu yana en hızlı artışı gösterdiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yapılan son dakika açıklamada gerçekleştirilen son artışlarla beraber Birleşik Krallık'ta yeni kiralanmış olan bir konutun kirasının bu senenin ağustos ayı itibarıyla 1.304 sterline çıktığı bildirildi.

Yine verilen detaylara göre, konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan Hampthons Araştırma Direktörü Aneisha Beveridge, her geçen ay Birleşik Krallık'ta kiralarda yeni bir rekor kırıldığını belirterek, ülkede kiraların son 12 ay içinde 2015 ila 2019 seneleri arasındaki artıştan daha yüksek bir artış gösterdiğini belirtti.

Paylaşılan detaylara göre, Hampthons Araştırma Direktörü Aneisha Beveridge, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) sık sık gündeme gelen faiz artışlarından konut kredisi ödemeleri etkilenmiş olan konut sahiplerinin, kiraları artırmak şeklinde baskı uyguladığını kaydetti.

Birleşik Krallık ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI'NIN POLİTİKA FAİZ ARTIŞLARI KİRALARIN HIZLA ARTMASINA NEDEN OLDU


Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'nin önde gelen bir diğer emlak şirketi olan Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre de Londra haricinde İngiltere'de ortalama bir konutun kirası 2023 yılının ikinci çeyreğinde senelik bazda yüzde 9,3 artış göstererek 1.231 sterline, başkent Londra'da ise yüzde 13,7 artış göstererek, 2 bin 567 sterline yükseldi.

Ayrıca paylaşılan bilgilere göre, Birleşik Krallık'ta satılık konutların yüzde 36'lık bölümünde fiyat indirimi yapıldığı kaydedilirken, ev sahiplerinin geçtiğimiz ay konutları için istedikleri fiyatların yüzde 0,4 artış gösterdiği belirtildi.

Yine verilen detaylara göre, İngiltere'nin bir başka emlak şirketi olan  Zoopla'nın bu aya ilişkin merakla beklenen güncel raporunda da İngiltere'de kiralık evlerde yeni kira sözleşmelerinin senelik bazda yüzde 10,5 artış gösterdiği ve son 18 aydır söz konusu ülkede kira enflasyonunun çift hanelerde gittiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, İngiltere Merkez Bankası'nın politika faiz artışlarının; son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut satışlarında düşük talebin yaşanmasında itici faktör olduğunu dile getirerek, gündemden düşmeyen kiraların hızla artmasını beraberinde getirdiğini de belirtti.

7 milyon kiracının gözü Ekim'de açıklanacak pakette!

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor?


Geri Dön