27 / 04 / 2024

Bitcoin 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

Bitcoin 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, 24 bin dolar seviyesini aşarak 17 Ağustos 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.



Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, 24 bin dolar seviyesini aşarak 17 Ağustos 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye çık

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz kripto para piyasasının son 24 saatini değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı.

Aktarılan detaylara göre, finansal varlıklar, FED’in artık en fazla iki defa daha 25 baz puanlık faiz artırım yapacağı beklentisini fiyatlarken, büyümeye ilişkin öncü göstergelerin ve iş gücü piyasasının güçlü kalması sert resesyon beklentilerini de hafifletiyor. Yine verilen detaylara göre, tüm bunlar son dönemlerde başta kripto para piyasası olmak üzere yatırım araçlarının pozitif fiyatlanmasına katkı sağlarken kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin’de pozitif fiyatlama devam ediyor. Dün iki kez 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin bu bölgede dirençle karşılaştı ve bir miktar geri çekildi. Sabah saatlerinde Bitcoin 23 bin 500 dolar seviyesinde fiyatlanırken Ethereum 1.640 dolar bölgesinden alıcı buluyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 1 trilyon 80 milyar dolar düzeylerinde. Bitcoin dominansı 44,1, Ethereum dominansı 19,5 şeklinde gerçekleşiyor.

Bitcoin 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz yaptığı açıklamada küresel piyasalarda da özellikle dün Nasdaq yüzde 3,5 primlenirken gece Apple, Amazon ve Alphabet gibi şirketlerin beklentiden kötü gelen bilançosunun tat kaçırdığını kaydederek, ABD vadeli endekslerinin sabah saatlerinde yüzde 1’e yakın gerilerken bugün ABD’den gelecek Tarım Dışı İstihdam verisine odaklandığını kaydetti. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz beklentinin ocak ayında istihdamın 185 bin kişi artması yönünde olduğunu söyleyerek, bir önceki aya göre kısmi bir gerileme beklenirken ücretlerde de hafif bir artış beklendiğini kaydetti.

Verilen detaylara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, pozitif yatay hareketliliğine devam ederek bugün sabah saatlerinde 23 bin 510 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz'a göre ABD’den gelecek Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı verileri volatiliteyi arttırabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön