24 / 07 / 2024

Bitcoin son iki ayın en yüksek seviyesinde!

Bitcoin son iki ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto para piyasasında dar bantlı yükseliş hareketleri yerini seri ve hacimli artışlara bırakırken kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin 19 bin dolar seviyesini geçti...




Aktarılan detaylara göre, kripto paraların yükselişi küresel piyasalarla da destekleniyor. Dün Amerika’dan gelen enflasyon verisi ile yıllık enflasyon aralık ayında yüzde 6,5’e geriledi. Haziran ayında yüzde 9,1 ile zirveyi gören tüketici enflasyonunun düşüş trendi yakalamaya başlaması piyasalarda da olumlu karşılandı. Aktarılan detaylara göre, dün hisse senedi ABD endeksleri günü yüzde 0,5 ile yüzde 1 puan arasında yükselişlerle kapandı. Özellikle FED başkan yardımcılarının önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artışını destekleyici sözleri faiz artış hızında yavaşlamanın belirginleşmesiyle piyasaları da oldukça sevindirdi.

Verilen detaylara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen bitcoin en son iki ay önce görülen seviye olan 19 bin 100 doları test ederek, 12 günde yüzde 16 civarında artış göstermesiyle yükseliş serisine devam etti.  Gün içerisinde 18 bin 800 dolar seviyelerinde fiyatlanan Bitcoin için, yukarı yönlü hareketliliğin devamında direnç olarak 19 bin 300 dolar seviyesi karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 19 bin 500 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir.

Bitcoin son iki ayın en yüksek seviyesinde!

Aşağı yönlü bir harekette ise 18 bin 250 dolar seviyenin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması durumunda bir sonraki destek seviyesi olarak 17880$ seviyesi karşılanabilir.

Avax, Ocak ayının başında 10 dolar seviyelerinde fiyatlanırken yüzde 55 civarında bir yükseliş yaşayarak bugün sabah saatlerinde 15 bin 35 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Düşen majör trend çizgisinden dün itibariyle dördüncü reddini alan Avax, yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi halinde 16.50 dolar seviyesinin aşılması oldukça kritik olacağı belirtilerek, söz konusu bu seviyenin aşılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması halinde bir sonraki direnç seviyeleri olarak 17.50 dolar ve 18.50 dolar seviyeleri karşılanabilir.

Yine verilen detaylara göre, aşağı yönlü bir hareketlilikte ise ilk güçlü destek seviyesi olarak 14.64 dolar seviyesinin çalışması beklenebileceği kaydedilirken, söz konusu bu seviyenin altına sarkması ve kalıcılık sağlaması 12.45 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebileceği belirtildi.

Kriptolarda çılgın yükseliş! Bitcoin kritik noktayı geçti!

FTX`in avukatlarından 5 milyar dolar açıklaması!

Bitcoin 17 bin doları aştı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön