15 / 05 / 2024

Bitcoin yeniden 23 bin doların üzerinde!

Bitcoin yeniden 23 bin doların üzerinde!

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin yeniden 23 bin doların üzerine çıktı. İşte kripto para piyasasındaki son gelişmeler...



Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yaptığı açıklamada piyasalarda olumlu havanın devam ettiğine değinerek, ABD'de resesyon endişelerinin hafiflemesi, faiz artış hızının azalacağı beklentisi ve geçmişteki negatif ayrışmayı telafi etme çabası, dipten toplama gibi faktörlerden dolayı kripto para piyasasının son dönemde pozitif seyrettiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada bu iyimserliğin genel küresel piyasalara da yansıdığının görüldüğünü söyleyen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, geçtiğimiz cuma günü yüzde 2 civarında değer kazanan ABD borsalarının haftanın ilk işlem gününde de alıcılı seyrini sürdürdü ve yüzde 1 ila yüzde 2 arasında değer kazandığını kaydetti.

Veri akışının nispeten zayıf olduğu hafta içerisinde FED yetkililerinin açıklamalarıyla birlikte şirketlerin bilançosunun takip edileceğini söyleyen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, özellikle bugün Microsoft bilançosu ile yarın Tesla’nın bilançosunun piyasanın radarında olacağını söyledi.

Bitcoin yeniden 23 bin doların üzerinde!

Geçtiğimiz üç gün boyunca test ettiği önemli direnç seviyesini bugün de test eden Bitcoin 23 bin 120 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Yukarı yönlü hareketle 23 bin 240 dolar seviyesini kırması ve üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda hızlı bir yükselişle 24 bin 250 dolar karşılanabilir. Daha sonra da 25 bin 320 dolar seviyesinin direnç olarak çalışması beklenebilir. 23 bin 240 dolar seviyesinden tekrar ret alması durumunda da aşağı yönlü hareketle ilk destek 22 bin 330 dolar daha sonra da 21 bin 600 dolar bir sonraki destek seviyesi olarak karşımıza çıkabilir. Bu seviyelere tutunamaması durumunda 20 bin 450 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme söz konusu olabilir.

Verilen detaylara göre, Avax, 2022 yılının Mayıs ayından beri test ettiği düşen trend çizgisini kırarak gün itibariyle 18.57 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Düşen trendi kırması ve 200 günlük hareketli ortalama üzerinde fiyatlanıyor olması Avax için pozitif görünümü de destekliyor. 18.50$ üzerinde günlük kapanışlar yapması yükselişi destekleyebilir ve yukarı yönlü hareketle 22.10 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi de beraberinde getirebilir. 18.50 dolar üzerinde kalıcılık sağlayamaması durumunda da aşağı yönlü hareketle trend çizgisi olan 16 doların destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması durumunda da 14.60 dolar bir sonraki destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin yatırımcılarının dikkatine! 8 yıldır hiç hata yapmayan analist açıkladı!

Kripto uzmanları Bitcoin için tarih verdi! Hazır olun!

Bitcoin'de yükseliş bekleniyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön