09 / 05 / 2024

Bitcoin yeniden 23 doları aştı! Bitcoin yükselmeye devam edecek mi

Bitcoin yeniden 23 doları aştı! Bitcoin yükselmeye devam edecek mi

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda inişin ardından ilk defa 23 bin doların üzerine çıktı. Uzmanlar, yatırımcılarının büyük bir merak ile beklediği bitcoin piyasasına dair inançlarını koruyor İşte detaylar…



TOPARLANMA İŞARETİ GÖRÜLDÜ

Bitcoin geçtiğimiz salı gecesi 23 bin 600 doları görürken, o gün içinde 23 bin Dolar seviyesinde işlemlere geçti. Geçtiğimiz haftalardaki düşüş ile kripto para piyasasının büyüklüğü de 1 trilyon doların altına düşmüştü.

Bir günlük yükselişin ortalama % 7’yi bulması ile birlikte piyasanın büyüklüğü de tekrardan 1 trilyon doların üzerinde görüldü. Piyasadaki bir diğer kripto para birimlerinde de değer artışları görüldü.

Ethereum da ise son değer artışlarıyla birlikte bin 555 dolar seviyelerinden işlem görmeye adım attı. Uzmanlar ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararındaki yavaşlama göz önüne alındığında kripto piyasasının daha çok güven veren şeylere ihtiyaç duyduğunu söylerken, bu hafta içinde yükselişin devam edebileceği olanağını da göz önüne alıyor. Kripto para borsası Coinbase’e göre, 2021 yılı 27 Temmuz tarihiyle 2022 11 Temmuz tarihleri arasında Bitcoin yaklaşık %24 düştü. Aynı şekilde Ethereum da benzer oranlarla geçen yıldan bu zamana göre % 13’ten fazla bir düşüş gösterdi ve değerinin % 32’sinden fazlasını kayıp etmiş oldu.

İNANCINI HALA KORUYOR

Bahsi geçen yükseliş, piyasasından tam anlamıyla bir çıkış anlamına gelmese de gelecek zamanlarda kripto para sektöründe bir toparlanmanın görülebileceği anlamı olarak söylüyor. Bazı uzmanlar Bitcoin’in 100 bin doları miktarını geçeğine dair inancını halen bulunduruyor.

Bitcoin yeniden 23 doları aştı! Bitcoin yükselmeye devam edecek mi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.46’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön