17 / 05 / 2024

Bitcoin'de o seviye kırıldı! 47 bin dolara yükseldi! 

Bitcoin'de o seviye kırıldı! 47 bin dolara yükseldi! 

Lider kripto para birimi olan Bitcoin, 2022 yılındaki kayıplarını sildi ve senenin en yüksek seviyesini gördü. Kriptoların devi Bitcoin’de geçtiğimiz iki haftada yaşanan artıştan sonra lider bugün 45 bin doları aştı. Peki kripto paraları neler bekliyor? Bitcoin'de artış devam edecek mi?



PİYASA HAREKETLENDİ

Buna ek olarak Polkadot, Solana, Cardano ile Dogecoin gibi kripto para birimleri de piyasaya paralel şekilde değerlendi. Ethereum'da yüzde 6 artarak 3 bin 320 dolar seviyelerinden işlem yapılırken; Solana'da yüzde 9,5 artışla 11 dolardan, Cardano'da yüzde 5 artışla 1,2 dolardan işlem yapıldı.

Konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan yatırım danışmanlığı şirketi Miller Tabak ve baş piyasa stratejisti Matt Maley, lider kripto para Bitcoin’in bu kırılmaları koruması amacıyla daha fazla yukarı yönlü ivmelenmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti. 

2022’DE 45 BİN SEVİYESİ İLK DEFA GEÇİLDİ

Bitcoin de o seviye kırıldı! 47 bin dolara yükseldi! 

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası ve diğer merkez bankalarının salgında para politikasını gevşetmesinin ardından kripto para birimlerinde büyük bir ivmelenme yaşandı. Ardından da yüksek enflasyonla beraber merkez bankalarının sıkılaştırma politikalarını hayata geçirmesiyle kripto paraların hacminde daralmalar gerçekleşti.

Sıkı para politikası, kripto para şeklinde riskli varlıklara geçilmesi için piyasada daha az nakit olması anlamını taşıyor. Ayrıca dijital para birimleri, pek çok uzman isim bu iddiayı reddetmesine karşın, Rusya’nın Ukrayna krizinden sonra gelen yaptırımları aşmak amacıyla kullanabileceğine ilişkin spekülasyonlar sonrasında incelemeye alındı. 

Bütün bu gelişmelere karşın dev kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum, bu ay dar bantta da olsa istikrarlı şekilde ilerlemesini sürdürdü. Bitcoin’de Ocak 2022'nin başından bu güne erişemediği seviye olan 45 bin dolar ise dünkü rallinin ardından geçildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön