30 / 04 / 2024

Bitcoin'deki hızlı düşüş durdu! Son günlerde üst üste yükselerek kritik seviyeyi geride bıraktı

Bitcoin'deki hızlı düşüş durdu! Son günlerde üst üste yükselerek kritik seviyeyi geride bıraktı

Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye zorlayan yüksek enflasyon konusundaki endişeleri nedeniyle düşmeye başlayan Bitcoin, uzun bir aradan sonra yeniden yükselişe geçti. Bitcoin, 19 bin doların altına kadar düştükten sonra toparlanmaya başladı.



Bitcoin, son dönemde değer kaybı yüzde 8'i bulduktan sonra yeniden yükselişe geçti.. Düşüşler nedeniyle dijital para Bitcoin'in piyasa değeri de 370 milyar doların altına inmişti.

Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 doları gören Bitcoin, söz konusu tarihten sonra yüzde 72 değer kaybetmişti.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da 1030 lira dolara kadar düşmüştü.

Dijital para analistleri, yüksek enflasyon, artan faiz oranları, likidite krizi ve ekonomilerdeki resesyon endişelerinin kripto para piyasasında baskı altında tuttuğu değerlendirmesinde bulunuyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön