14 / 05 / 2024

Bitcoin’den aylar sonra ilk!  Kasımdan bu yana ilk kez 20 bin dolar eşiğini aştı.

Bitcoin’den aylar sonra ilk!  Kasımdan bu yana ilk kez 20 bin dolar eşiğini aştı.

Kripto para borsasında  inişli çıkışlı grafik devam ederken, Bitcoin aylar sonra şeytanın bacağını kırdı ve 20 bin dolar bandının üzerine çıktı.



Döviz piyasası üreticisi Oanda’nın kıdemli piyasa analistlerinden biri olan Craig Erlam’a göre,  üstelik bu süreç geçici değil. Erlam, “Bu potansiyel bir canlanma işareti görünüyor” sözleriyle yükselişin süreceğine vurgu yaptı.

FAİZ ARTIRIMI KRİPTO PARAYI VURUYOR

Bütün dünyada devam eden ekonomik durgunluk, merkez bankalarının faiz artırmasına sebep oluyor. Yaşanan bu durum, kripto para ve hisse senetlerinde düşüşe zemin hazırlıyor. Kripto para birimi değerlerinde meydana gelen düşüş, ABD hisse senetlerindeki düşüşle aynı zamanda çakıştı. 2022 yılının başından bu yana Bitcoin ortalama yüzde 65 oranında değer kaybetmişti.

 Bitcoin’den aylar sonra ilk!  Kasımdan bu yana ilk kez 20 bin dolar eşiğini aştı.

6 bin 700 dolara kadar gerileme yaşayan Bitcoin, 2022 son haftası boyunca yüzde 3,7 seviyesinde değer kaybına uğradı. En popüler ikinci kripto para birimi olan Ethereum için yaşanan düşüş  yüzde 6,3 oranıyla 1200 dolara kadar indi. Avalanche ve Solana gibi diğer altcoinlere bakıldığında bunlar da yatırımcılarına para kaybettirdi. Diğer taraftan, yılın ilk haftalarında yaşanan yükseliş sonrası diğer birimlerin durumunun ne olacağı ise merak ediliyor.

Oyun maratonuna hazırlananlar, kaçırmayın! Steam’de bu oyunlar dev indirimde! 15 Ocak 2023 Fiyat Listesi

LG’nin 8 programlı bulaşık makinesi kaç lira? Özellikleri neler? 14 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Samsung’dan Galaxy S20’ye hediye gibi kampanya! Hafta sonu başlıyor, kaçırmayın! 14 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön