18 / 05 / 2024

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

ABD'li finans ajansı Bloomberg'in analizine göre, seçimin ikinci tura kalması sebebiyle TL üzerindeki basıncın yükselmesi ve merkez bankasının döviz piyasasına ilişkin müdahalesinin derinleşmesi de öngörülüyor. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bloomberg Economics tarafından yapılan bir tahminBloomberg Economics tarafından yapılan bir tahminde, merkez bankasının piyasaya yaptığı gizli müdahaleler son 16 ayda yaklaşık 177 milyar dolara ulaştığı ifade edildi. 

Bu rakamın seçimin ikinci tura kalması sebebiyle, gelecek iki haftada daha da artacağı beklentiler arasında yer alıyor. 

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Londra merkezli In Touch Capital Markets’in döviz analisti Piotr Matys, "Lirayı nispeten istikrarlı tutmak için arka kapı döviz müdahalelerinin önümüzdeki iki hafta boyunca devam etmesi muhtemel" ifadelerine yer verdi ve gelecek iki haftanın Türk siyasetindeki 20 yılın en gergin haftası olacağını dile getirdi. 

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL deki baskıyı artıracak! 

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön