17 / 05 / 2024

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

ABD'li finans ajansı Bloomberg'in analizine göre, seçimin ikinci tura kalması sebebiyle TL üzerindeki basıncın yükselmesi ve merkez bankasının döviz piyasasına ilişkin müdahalesinin derinleşmesi de öngörülüyor. 



RAM Capital SA’da fon yöneticisi olan Ogeday Topçular da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve "Bu sonuçlar piyasalar için en kötü sonuçlardan biri olur. Önümüzdeki iki hafta boyunca belirsizlik olacak" şeklinde konuştu. 

New York’taki Medley Global Advisors’ın yöneticisi Nick Stadtmiller de hükümetin lirayı destekleme çabalarının merkez bankasının rezervlerini tükettiğine ve para birimini ‘sürdürülemez derecede yüksek seviyelerde’ bıraktığına vurgu yaptı. 

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL deki baskıyı artıracak! 

Stadtmiller, söz konusu değerlendirmesinde, gelecek birkaç çeyrekte ciddi bir devalüasyon olmasının olası olduğunu belirterek "İlk etapta, daha fazla sermaye kaçışını önlemek için hükümetin zımnen yürürlükte olan kontrolleri sıkılaştırmasını beklerim" diye konuştu. 

Ayrıca, JPMorgan da liranın dolar karşısında 24-25 bandına kadar çıkabileceğini öngörüyor. Analistler, senelerdir devam eden ekonomik dangalanmalar ve alışılmışın dışındaki para politikasından sonra seçimlerin bitmesinin ardından Türk Lirası'nın sert düzenlemelerle karşı karşıya kalacağını öngörüyor. 

Dolarda ikinci tur darbesi! JPMorgan açıkladı! Dolar 25 TL olacak!

Emtia piyasasında sert düşüşler hakim: Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika!

Kıyıda köşede eurosu olanlar baksın! Euro bugün ne kadar oldu? 15 Mayıs 2023 Euro/TL kuru

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön