10 / 05 / 2024

Bluexpo'nun yolculuğu devam ediyor!

Bluexpo'nun yolculuğu devam ediyor!

Suların ulaştığı her yere Türkiye'nin gücünü taşıyan Bluexpo, 21 Ekim-01 Kasım 2009 tarihleri arasında binlerce profesyonel ziyaretçi ile bir araya geliyor...



Suların ulaştığı  ülkelere Türkiye'nin gücünü taşıyan Bluexpo, Kuzey Afrika 2008 rotasında elde ettiği büyük başarı ve sağladığı yüksek müşteri memnuniyetinin ardından üçüncü rotasını yeniden Akdeniz'in parlayan yıldızı Kuzey Afrika'ya çevirmiştir.

Bluexpo 2009; yapı, makine, otomotiv vb. sektörlerindeki katılımcılarını yeniden Kuzey Afrika ülkelerine ulaştırıyor.

Bluexpo katılımcıları, 21-22 Ekim Fas'ın Kasablanka, 24-25 Ekim Cezayir'in Cezayir, 27-28 Ekim Libya'nın Trablus, 31 Ekim-01 Kasım Mısır'ın  İskenderiye ticaret kentlerinde profesyonel ziyaretçiler ile biraraya gelecek, ihracatımıza yeni açılımlar sağlayacaktır. 
 
Profesyonel Ziyaretçi  Çalışması

Bluexpo projesinin en önemli hedefi, katılımcıları doğru iş ortaklarıyla buluşturmaktır. Projede çok sayıda ziyaretçi değil, özenle seçilmiş  profesyoneller hedeflenmiştir. ADG ve çözüm ortakları tarafından gerçekleştirilen ziyaretçi çalışmaları sonucunda ilgili ülkelerde hedef sektörde faaliyet gösteren işadamları arasından seçilen profesyonellerin fuarı ziyaret etmesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda yatırımcılar, ithalatçılar, distribütörler, bayiler, resmi kurum yöneticileri, müteahhitlik firmaları, mimarlık mühendislik firmaları, danışmanlık ve hizmet firmaları, medya temsilcileri, üst düzey bürokratlar ve kamu yöneticilerinin fuarı ziyaret etmesi sağlanmaktadır. 
 
Gidilecek Ülkelerde Uygulanan Fuar Programı

Bluexpo projesi kapsamında her ülkede 2 günlük bir program uygulanır. Fuar iki gün boyunca sadece sektör profesyonellerinin ziyaretine açıktır ve her ülkede dış ticaret toplantıları düzenlenir.

Ülkeye özel hazırlanan etkinliklerle kültür paylaşımı sağlanarak, dostluk ilişkileri güçlendirilir. Böylelikle hem ticari iş bağlantılarının gerçekleşmesi hem de etkin bir Türkiye imajının oluşturulması sağlanmaktadır.

Bluexpo Kuzey Afrika 1, Türk Yapı ve Makine Sektörünü Kuzey Afrika'ya Taşıdı

Bluexpo, ilk yolculuğu Karadeniz EQHO 2007'de yakalamış olduğu başarının ardından ikinci rotasını toplam 128.5 milyonluk nüfusu, 750 milyar $ GSYİH ve ortalama %5'lik büyüme oranı ile Akdeniz'in parlayan yıldızı Kuzey Afrika'ya çevirdi.

Türk yapı ve makine sektöründe hizmet veren 107 katılımcı firmanın yer aldığı iki gemi Kuzey Afrika'nın ticaret ve liman kentlerinde binlerce ziyaretçi ile bir araya geldi. Büyük ticari iş bağlantılarının gerçekleştirilmesine zemin oluşturan Yapı ve Makine gemileri; İskenderiye'de 2.034, Trablus'ta 5.012, Tunus'ta 2.158, Cezayir'de 3.912, toplam 13.516 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi.

Yüksek müşteri memnuniyetinin sağlandığı fuara, Türkiye'den; Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, İhracat Genel Müdürü Sayın Ali Boğa, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı ve beraberinde 100 iş adamı katıldı.

Resmi açılış törenleri; her ülkede bakanlık, konsolosluk, büyükelçilik ve ateşelik, sektörel birlik-dernekler ve iş konseylerinin katılımıyla gerçekleşen fuar; Türkiye - Kuzey Afrika ülkeleri arasında var olan ekonomik iş birliklerinin gelişmesini sağlamıştır

İhracatımızın gelişimine katkı sağlamak için yola çıkan Bluexpo, hedefine ulaşmış ve katılan firmalara küresel kriz ortamını aşarak, yeni pazarlar ve müşteriler kazandırmıştır. 

Akdenizin Parlayan Yıldızı; Kuzey Afrika

Kuzey Afrika ülkeleri coğrafi konumları, doğal kaynakları, kültürel yapıları  ve mevcut ekonomik durumları itibariyle bütün dünya devletleri için hayati önem taşıyor. Kıta Afrika'sı için ticaret geçiş noktası olan bu ülkeler, son yıllarda düzenli ekonomik büyüme göstermektedir. Afrika kıtasındaki toplam ithalatın %35'i bu dört ülkede gerçekleşmektedir. 86 milyar dolarlık ithalat hacmi, 128 milyonluk nüfusu ile önemli bir pazar olan bu ülkeler, son yıllarda düzenli olarak (%5) büyüme göstermektedir. Burada, inşaat sektörünün gelişiminin ekonomiden çok daha hızlı gelişeceği tahmin edilmektedir.

Global ekonomik hedefleri olan ülkelerin Kuzey Afrika'daki etkilerini artırması, Rusya'nın Cezayir'e yaptığı ekonomik yardımlar, Libya-ABD ilişkilerindeki normalleşme süreci ve Libya'nın Fransa ile ekonomik ilişkilerini derinleştirmesi, yakın gelecekte ekonomik gelişmelerin pozitif yönde gelişeceğini göstermektedir.

Hedef ülkeler ile gerçekleştirdiğimiz ticari anlaşmalar, ülkelerin kendi aralarındaki ve diğer Arap ülkeleriyle gerçekleştirdikleri serbest ticaret anlaşmaları, Akdeniz ülkeleri arasında gelişen ticari ilişkiler, Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik önemini daha da artırıyor. Yükselen enerji fiyatlarının da desteğiyle stabilitesi artan bu ekonomilerin oluşturduğu bölge potansiyelinden, var olan tarihi ve kültürel bağlarımızın da yardımıyla daha fazla pay almak bir gereklilik halini almıştır.


Geri Dön