07 / 05 / 2024

BMW benzin zammına kafa tutmaya devam ediyor

BMW benzin zammına kafa tutmaya devam ediyor

Yeni nesil BMW, yeni batarya hücreleriyle %30 daha fazla menzil kat edeceksiniz. Bunlardan daha da önemlisi şirket, 2025 itibarıyla geçiş yapacağı silindir şeklindeki hücrelerde üretim maliyetinin yüzde 50 oranında azalacağını belirtti.  



          
Alman otomotiv devi BMW, önümüzdeki yıllarda üreteceği elektrikli araçlar için yoğun bir çaba harcıyor. Çalışmalara ek olarak yeni batarya teknolojileri geliştirmek için ciddi yatırım yapıyor.Otomotiv devi  Alman üretici, 2025'ten itibaren piyasaya süreceği elektrikli araçların günümüzdekilere göre yüzde 30 daha fazla menzil* sunacağı heberini verdi.

BMW Yeni nesil elektrikli araçlarında 'Neue Klasse' adını verdiği özel bir platform kullanmaya hazırlanan BMW, bu platform için bir de formatı ve kimyası değişmiş batarya hücreleri için çalışıyor.Çalışmaların yanı sıra , mevcut elektrikli araçlarda kullanılan prizma şeklindeki hücreler yerine silindir şeklindeki hücrelere geçiş yapmayı planlıyor.Yeni nesil otomobillerde Çapı 46 mm olacak bu pil hücreleri kullanılacağı batarya paketine göre iki farklı uzunluğa sahip. Bunun yanısıra batarya kimyası olarak da katot tarafında nikel kullanımı artırılırken kobalt kullanımı azaltılacak. Ayrıca Anot tarafında ise silikon baskın olacak.

BMW benzin zammına kafa tutmaya devam ediyor

BMW, format ve kimya tarafında yapılan bu değişimlerin enerji yoğunluğunu yüzde 20 artıracağı gelen bilgiler arasında.


Geri Dön