02 / 05 / 2024

Bodrum'a 30 milyonluk İslam Merkezi!

Bodrum'a 30 milyonluk İslam Merkezi!

Mavi bayraklı ‘Deve Plajı’na yapılmasına yerel belediyelerin onay vermediği İslam Merkezi projesine, bakanlık görüşüyle Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ruhsat verdi. Tabelası dikilen dev tesis 1 yılda tamamlanacak.



DİYANET İşleri Başkanlığı ve Bodrum Müftülüğü’nce, dünyaca ünlü mavi bayraklı Camel Beach Koyu'ndaki (Deve Plajı) hazine arazisine 30 milyon liraya yaptırılacak İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi tartışması sürüyor.


Son yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüştürülen Ortakent- Yahşi beldesinin Camel Beach Koyu'nda, hazinenin 10 dönümlük arazisinin 3 bin metrekarelik kısmına yapılacak böyle bir merkez projesi, ilk olarak 2013 yılı temmuz ayında gündeme geldi. Ancak projeye ne Ortakent-Yahşi belediye meclisi ne de Bodrum Belediyesi onay verdi. Bunun üzerine araziye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görüşü ile Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 3 ay önce ruhsatlandırma yaptığı ortaya çıktı. Koy sırtlarında, Karaada'yı da tepeden gören araziye, turistlere İslamiyet'i tanıtmak amacıyla yapılacağı belirtilen tesisin inşaatına başlanması için ilk adımlar atıldı, 1 yıl içinde tamamlanması planlanan projeyi tanıtan bir tabela dikildi.


‘YAZIDAN ÖĞRENDİK’

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Birimi yetkilileri, gerekli ruhsatlandırmayı, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün gönderdiği yazıdan öğrendiklerini açıkladılar. Kapatılan Ortakent-Yahşi beldesinin son Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz da projeye zamanında onay vermediklerini söyledi. Şahbaz, "Dini ve kültürel tesis yapılacağı belirtilen bu arazinin bir kısmını hazi-neye biz devretmiştik" dedi.


KOCADON: KEŞKE BİR DANIŞSALARDI

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, belediye meclisinin projeyi iki kez geri çevirdiğini belirterek “Demek ki, projede bir sıkıntı var” dedi. Cami, külliye ve dini merkez yapılmasına karşı olmadıklarını belirten Kocadon, şunları söyledi: “Böylesine ciddi bir proje için Ankara’da oturup bu projeyi çizenler gelsinler, bizimle görüşsünler. Bakalım bu proje kentin kimliğine, mimari yapısına, dokusuna uyacak mı? Bodrum’a yakışan bir proje olmasını biz de çok isterdik.”


'REFERANDUM YAPILSIN'

İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi projesini dün de Bodrum Kent Konseyi tartıştı. Konsey Başkanı Prof. Dr. Hamdi Topçuoğlu, projenin Bodrum’un geleceğini etkileyeceğini ileri sürerek “İsterlerse konuyu referanduma götürelim. Çıkan karara göre hareket edilsin” dedi. 


CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de, “Tüm Bodrumlular, siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Bodrum’un geleceğine yönelik bu zihniyet ile mücadele edilmesini sağlayacağız. Medeniyetler kenti Bodrum’a bir ideolojinin dayatılmasını kabul etmemiz mümkün değil” dedi.


Hürriyet


Geri Dön