18 / 05 / 2024

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile boğazlardan bugünden itibaren  zamlı geçiş süreci başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan geçiş ücretinin bugünden itibaren net ton başına 4,42 dolar olarak açıkladı.



TON BAŞINA 4,42 DOLAR OLDU!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu,  boğaz geçiş ücretleri ile ilgili olarak net ton başına alınan 4,08 dolar ücret, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 4,42 dolar olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile boğaz geçiş ücretleri her yıl yeniden güncellenecek.

Abdulkadir Uraloğlu bu sayede Boğazlardan sağlanana gelirin artacağını belirtti.  

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Montrö Sözleşmesi'ne göre, Türk boğazlarından uğraksız geçecek gemilerden sağlık denetimi hizmeti, fener hizmeti ve tahlisiye hizmeti olmak üzere 3 kalem üzerinden ücret alınıyor. Ücretlerin hesaplanmasında, gemilerin net tonajı (NRT) ve birim olarak da "Altın Frank" esas alınıyor.

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

DENİZ TİCARETİ DESTEKLENECEK!

Türkiye, Türk Boğazları'nın güvenli ve etkin bir şekilde işleyişini sağlamak için yeni düzenlemeler yapmakta. Bu düzenleme ile beraber deniz ticaretinin desteklenmesi ve Türk Boğazları'nın kullanımının daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor. Geçiş ücretlerinde yapılan bu düzenleme, Türkiye'nin deniz ticaretine olan ilgisini artırarak ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi hedeflemekte.

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Geri Dön