30 / 09 / 2024

Bomonti Anthill Rezidans'ta 316 bin dolara 2+1!

Bomonti Anthill Rezidans'ta 316 bin dolara 2+1!

Osmanbey, Nişantaşı, şžişli yürüme mesafesinde. 5 dakika sonra Taksim"de olabiliyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi"nin yaptığı tünellerle yine 4 dakika sonra Dolmabahçe"ye ulaşabiliyorsunuz




Böylesine stratejik noktada konuşlanan Bomonti Anthill üstüne üstlük 7 tepeli şehirde 8"inci tepe gibi yükseliyor ve İstanbul"a zirveden bakıyor. Her ne kadar ben gezdiğimde İstanbul yoğun bir sis tabakası ile kaplı olsa da açık ve güneşli bir havada Anthill"den bu güzel şehri seyretmenin keyfi tarifsiz olsa gerek

Ant Yapı"nın şehrin tam göbeği sayılabilecek Bomonti"de inşa ettiği 54 katlı iki kuleden oluşan Anthill"de yaşam başladı. Bu gösterişli akıllı binalarda oturmak için daha fazla bekleyemeyenler biraz daha ince işi olan bloklarda Eylül ayının ortasından itibaren yerini aldı. 800 daireli kulelerde 10"un üzerinde aile yaşamaya başladı.
Projeyi bana gezdiren Ant yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay tam anlamı ile projenin teslim tarihinin Aralık olacağını söyledi. Daire teslimlerine paralel son eksikliklerin tamamlandığı bloklarda mekanik tesisatın test ve devreye alma çalışmaları sürüyor.

Anthill Residence 200 metrelik yüksekliği ile şu an için İstanbul"da yaşamın başladığı en yüksek kule ünvanını elinde tutuyor. 25 dönüm alan üzerine kurulu iki kulede 54 kat var. 15"inci kattan itibaren Marmara Denizi ve Adalar manzarası başlarken buna 30"uncu kattan itibaren Boğaz manzarası ekleniyor.

Bu kadar yüksek kulelerde balkon da düşünülmüş. Yükseklik korkusu olmayanlar, 11 metrekarelik balkonlara çıkarak İstanbul"u daha net izleyebilirler. 40"ıncı kattan itibaren ise teraslı evler yine müthiş manzaraya karşı bambaşka bir his uyandırıyor.

Metrekare fiyatları tabii ki yüksekliğe, baktığı manzaraya göre değişiyor. Ortalama metrekare fiyatı 7 bin dolar seviyesinde. Ancak 3 bin dolar metrekare fiyatı olan daire de var, 7 bin dolar olan da... 1+1"ler brüt 88 metrekareden başlıyor. 2+1"lerin büyüklüğü ise 100 ile 121 metrekare arasında. 3+1"lerin büyüklüğü ise 195 metrekare civarında. Ancak modüler sistem olduğu için daha büyük ev isteyenler birleştirme yapabiliyor.

Dediğim gibi manzaraya göre 280 bin dolardan satılan 1+1"de var, 400 bin dolardan satılan da. Yine 2+1"lerin fiyatı 316 bin dolardan başlıyor, kat yükseldikçe, yön Boğaz ve Marmara"ya döndükçe artıyor.

Ruslar önce korktu ama Ant Yapı çinliler"den daha önce teslim etti

Ant Yapı yurtiçinden daha çok yurtdışında yaptığı işlerle tanınıyor. Ağırlıklı olarak Rusya"da hayata geçirdiği çok önemli projeleri var. Her yıl ENR tarafından yayınlanan en çok iş hacmine sahip uluslararası tahhüt firmaları arasında her zaman ilk 100 firma arasında yer alıyor. 225 firmadan oluşan ENR listesinde Ant Yapı bu yıl 93"üncü sırada yer almış durumda. şžu an 1 milyar dolar civarında bir iş kapasitesi var. Son olarak Ukrayna"da 350 milyon dolar değerinde Sky Towers projesini üstlendi. Eylül ayı içinde sözleşmesi yapılan proje 36 katlı Swiss Otel kulesi ve 47 katlı ofis kulesinden oluşuyor. 250 bin metrekarelik alanda inşa edilecek kulelerin 30 aylık rekor teslim süresi dikkat çekici.

Mehmet Okay ile sohbet ederken duvarda asılı bir resim dikkatimi çekiyor. Mirax Group için Moskova"da yapılan 370 metre yüksekliğe sahip Federasyon Kuleleri"nin resmiymiş. Biri bitmiş vaziyette ancak diğer kule halen inşa halinde. Okay kulelerin hikayesini şöyle aktarıyor: œBurası iki kuleden oluşan bir proje ancak iki kulenin ihalesini ayırdılar. Birinin yapımını bize diğerini çinliler"e verdiler. Bize verirken de biraz tedirginlerdi. Acaba yapabilecekler mi diye şüpheleri vardı. Moskova"da öyle büyük bir alanda inşaat yapmak kolay değil. 250 konutluk betonu döküyorsunuz ve kurumaması lazım. çinliler beceremedi beton çatladı. Biz 62 katlı B blok"u yapıp teslim ettik, çinliler hala uğraşıyor.

Riva"da metrekaresi 1.500 $"dan satılan villalara aman dikkat

Böyle reklam kokan başlık atmayı sevmem ancak Anthill"i test etmek üzere randevulaştığım Mehmet Okay"dan Riva"da yapımına başlanan Antriva ile ilgili bilgi de alınca bu projenin de aslında İstanbul"da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere çok önemli fırsatlar vaadettiğini hissettim ve yazıda Antriva"ya da önemli bir yer ayırmaya karar verdim.
Ne yalan söyleyeyim ben hayatımda hiç Riva"ya gitmedim. Riva denince de aklıma şžile Ağva hattında bir yer geliyordu. Oysa haritadan bakınca Riva"nın ne şžile ile ne de Ağva ile bir alakası olmadığını gördüm. FSM köprüsünden çıkınca Beykoz Acarkent evlerine ulaşan yola sapıyorsunuz ve Beykoz"un üstünden Riva"ya ulaşıyorsunuz. Lütfen bir zahmet İstanbul"un kuzeyine haritadan bir göz atın ve üçüncü köprü güzergahı ile birlikte Riva"nın nasıl ilginç bir lokasyon olma ihtimali olduğunu siz de gözünüzle görün. Malum üçüncü köprü Avrupa Yakası"nda Garipçe Köyü ile Anadolu Yakası"nda Poyraz"ın kuzeyine yapılacak. İhalesine bu yıl bitmeden çıkılması planlanan üçüncü köprü ile birlikte bu bölge müthiş bir gelişme göstermeye aday görünüyor.

Gelelim Antriva"nın hikayesine. Aslında şu vereceğim bilgi bile buranın nasıl gelecek vaadettiğini anlatıyor. Antriva"nın inşa edildiği araziyi Sabancı Holding"de aralarında CEO"ların da olduğu 30 üst düzey profesyonel almış. 100 dönümlük araziye 99 villa yapılıyor. Yani her bir villaya 1 dönüm düşüyor. Ant Yapı bu villaların 30"unu Sabancı yöneticilerine verecek. Kalanını kendi pazarlıyor. Koskoca Sabancı"nın üst düzey yöneticileri eğer burada bir gelecek gördüyse bir bildikleri vardır. Antriva"da şu an Ant Yapı"nın sessiz ve derinden (Buraya da ayrıca dikkat çekmek isterim çünkü herhangi bir lansmana bile gerek görülmemiş) daha önce müşteri portföylerinde olan kişilere haber vererek yaptıkları satış başlamış durumda ve Mehmet Okay satışlardan bir hayli memnun görünüyor. Karadeniz kıyısında etrafı yemyeşil ormanlarla çevrili Riva gelecekte en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak belli ki. Riva deresi bölgeye ayrı bir hava katıyor. Antriva sakinlerinin Riva deresinde özel bir kayıkhaneleri de olacak. Villaların metrekare fiyatı şu an için 1.500 dolar seviyesinde. Örnek villaları bitmek üzere olan projeyi mercek altına almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Yatırım amaçlı alana garantili kira geliri

Kulelerin 52 katlı olduğunu belirtmiştim. Ant Yapı, ünlü İngiliz residence işletmecisi Frasers ile anlaşmış ve 40"ıncı kattan itibaren tüm daireleri uzun dönemli olarak Frasers"a vermiş. Frasers otel işletmeciliği yapmayan sadece residence işletmeciliği konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Frasers bu katlardaki dairelerde kısa ve uzun dönemli kiralamalar yapacak. Bunun dışında diğer daire sahipleri de dilerlerse evlerini Frasers aracılığıyla kiralayabilecekler. Yani yatırım amaçlı ev alanların kiracı emlakçı derdi ile uğraşmalarına gerek yok. ˜Daire sahipleri ne kadar kira geliri elde edecek" diye sordum. Yine katların yüksekliğine göre metrekarede 16 dolardan başlayıp 44 dolara kadar yükselen bir kira geliri sözkonusu. Yani 16"ıncı katta 88 metrekarelik 1+1"i olan bir kişi evini şayet dilerse Frasers"a ortalama 3 bin dolar civarı bir rakamla verebilecek. Frasers"a verilen 40 ve üzeri katların dışında şu an satışta 200 kadar daire bulunuyor.
Projenin 4 bin metrekarelik bir sosyal alanı mevcut. Bomonti gibi yeşilin çok sınırlı olduğu bir bölgede Anthill"in nefes alınabilecek Karınca Tepesi olacak. Burada yürüyüş parkurları da var. şžişli-Bomonti hattında kolay kolay bulunamayacak bir lüks. Butik çarşısı, dev akvaryumun etrafında yer alan kafeleri dikkat çekiyor. Bir benzerine Kanyon"da MAC"da rastladığım kayak pisti de Anthill sakinlerine ilginç bir tecrübe vaaediyor. Özellikle kayak sporuna yeni başlayanlar teknik öğrenmek isteyenler için ideal.

Port Alaçatı"dan daha iyi referans olur mu

Bir projeyi tanıtırken ardındaki kuruluşun kimliğini ortaya koymak, o projeden ev almak isteyenler için elbette çok önemli. Tekstilci ya da marketçiyken bir anda gayrimenkuldeki rüzgarı görüp inşaatçılığa soyunanlarla, inşaat sektörünün gerçek duayenlerini iyi ayırt etmek lazım.
Bir kuruluşun bugüne kadar bitirip teslim ettiği projeleri, sektöre hakimiyetini, bakış açısını anlatan en önemli referansları oluyor. Port Alaçatı"yı hayata geçiren bir firmanın herhalde referans konusunda bir sıkıntısı olmaz. Herkesin hayalini süsleyen Port Alaçatı"yı inşa eden Ant Yapı"nın inşaat konusundaki uzmanlığına, estetiğe verdiği öneme herhalde kimsenin itirazı olamaz.
Vatan/Ercan İNAN

0212 232 42 32

www.anthillresidence.com


Geri Dön