05 / 05 / 2024

Borcu olanlar dikkat! Maaşınız kesilebilir! 

Borcu olanlar dikkat! Maaşınız kesilebilir! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde borçlar sebebiyle emekli maaşının kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Tamer Heper, yazısına "Evet İcra İflas Kanunu’muza göre emekli maaşları haczedilemez fakat bu durumun bir istisnası vardır o da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 93’üncü maddesi" ifadelerini kullanarak başladı ve konuya açıklık getirdi. 

Bu madde kapsamında haczin yalnızca belirli borçlar açısından mümkün olduğuna dikkat çeken Tamer Heper, "Bu çerçevede söz konusu maddede, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun prim alacakları ve nafaka alacakları için emekli maaşından kesinti yapılabileceği belirtilir" açıklamasında bulundu. 

Borcu olanlar dikkat! Maaşınız kesilebilir! 

Okuyucunun bu kesintisinin sebebini bir dilekçe ile sorabileceğinin altını çizen Heper, SGK’ya olan borcu nedeniyle kesinti yapılıyor ve geçerli bir sebebi varsa yine bir dilekçe ile ertelenmesini ya da küçük taksitlerde kesinti yapılmasını talep edebileceğini söyledi. 

Tamer Heper, "Şayet kesintinin geçersiz nedenlere dayandığını görürse bu defa yine bir dilekçe ile kesintiye son verilmesini ve yapılan kesintinin iadesini isteyebilir" ifadelerini kullandı, talebinin kabul görmemesi durumunda dava açılabileceğini belirtti. 

Borcu olanlar dikkat! Maaşınız kesilebilir! 

Heper, yazısını "Mesela son günlerde Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun vermiş olduğu bir kararda, emeklinin kredi kullanırken emekli maaşından kesinti yapmasına izin vermesinin geçerli olmadığı görüşü çok ama çok önemlidir" şeklinde konuşarak tamamladı.

Bayram ikramiyesinde kritik detay! Dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye verilecek mi? 

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

Memur ve emekli maaşında hesap yenilendi! Kim kaç lira alacak? İşte mesleklere göre yeni maaşlar...


Geri Dön