05 / 05 / 2024

Borlease Otomotiv'in halka arz tarihleri belli oldu

Borlease Otomotiv'in halka arz tarihleri belli oldu

Borlease Otomotiv halka arz tarihleri merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından sıkı takip ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay alan Borlease Otomotiv (BORLS) önümüzdeki günlerde halka arz oluyor.



Son zamanda oldukça ilgili yoğun katılım gösterilen halka arzlar gündem de yakından takip ediliyor. Bu süreçte Borlease halka arz talep toplama tarihleri ne zaman merak ediliyor. Borlease katılım endeksine uygun mu? sorusu da merak edilen sorular arasında. Borlease halka arzında kırk yedi milyon nominal değerli pay satışı yapıldı. Ek talebin gelmesi durumunda ise firma ortaklarına ait 4,7 milyon lot hissenin de satışı yapılacak.

Borlease Otomotiv in halka arz tarihleri belli oldu

BORLEASE OTOMOTİV HALKA ARZ TALEP TOPLAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Borlease Otomotiv halka arz tarihi 11-12-13 Ekim 2023 olarak açıklandı. Halka arz için talep toplama zamanı ise üç gün oldu. Halka arzda kırk yedi milyon nominal değerli pay satışı da yapılacak. Öte yandan ek talebin gelmesi durumunda ise firma ortaklarına ait 4,7 milyon lot hissenin de satışı yapılacak.

Halka arz da bildirildiği üzere satışı yapılacak payların yüzde 85’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 15’i ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Bireysel yatırımcılara satılan paylar eşit dağıtılacak olup katılımcı sayısına göre dağıtılabilecek olası pay miktarı şu şekilde hesaplandı:

İki milyon katılımcı: 20 lot (Beş yüz beş TL)

2,3 milyon katılımcı: 17 lot (Dört yüz dotuz dokuz TL)

2,5 milyon katılımcı: 16 lot (Dört yüz dört TL)

2,8 milyon katılımcı: 14 lot (Üç yüz altmış bir TL)

3,3 milyon katılımcı: 12 lot (Üç yüz altı TL)

3,8 milyon katılımcı: 11 lot (İki yüz altmış altı TL)

BORLS payları katılım endeksine göre uygun olarak görülürken ek satış dahil edilirse firmanın halka açıklık oranı yüzde 30,65 olacak. Bu durumda halka arz büyüklüğü ise yaklaşık 1,3 milyar TL olacak. Şirket halka arzdan elde edeceği geliri aşağıdaki gibi kullanmayı hedeflemektedir: 70% Taşıt alımı, yeni yatırımların finansmanı. 30% İşletme sermayesi, mevcut kredi borçlarının geri ödenmesi.

MHR GYO Halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, kaç lot verir, hangi bankalarda var?

Borsaya taze kan: Borlease Otomotiv halka arz oluyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön