29 / 04 / 2024

Borsaya taze kan: Borlease Otomotiv halka arz oluyor!

Borsaya taze kan: Borlease Otomotiv halka arz oluyor!

Borlease Otomotiv'in halka arz için yaptığı başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Sixt Rent A Car'ın Türkiye temsilciliğini 2019'da bünyesine katan Borlease, halka arzdan elde edeceği geliri büyümeye yönelik yatırımlara ayıracak.



2013 yılından bugüne filo kiralama alanında faaliyet gösteren Borlease Otomotiv, Sixt Rent A Car markasıyla yaklaşık 7 bin adetlik araç filosuna sahip.

Sixt Rent A Car'ın Türkiye temsilciliğini 2019'da alan Borlease, halka arzdan elde edeceği geliri önemli oranda büyümeye yönelik yatırımlarda kullanacak.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da #BORLS koduyla işlem görecek şirketin halka arzı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ liderliğinde, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından yürütülecek.

Halka arzdan gelecek fonun yüzde 65-70'i taşıt alımı ve yeni yatırımların finansmanı, yüzde 30-35'i ise işletme sermayesi ve mevcut kredilerin geri ödemesinde kullanılacak. Şirketin toplam 47 milyon adet payının halka arz edileceği belirtildi. Ancak bu miktarın üzerinde talep gelmesi durumunda 4 milyon 700 bin adet pay da ek satışa konulacak.

HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ 1,2 MİLYAR TL

Dunya.com’daki habere göre şirket paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl süresince Borlease paylarına yönelik olarak hakim ortak tarafından hisse satışı olmayacak. Yine aynı süreçte bedelli ve bedelsiz sermaye artırımları da dahil olmak üzere şirket payları dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyecek.

Şirketin halka arz büyüklüğü 1,2 milyar lira civarında olacak. Ek satış olması halinde 1,3 milyar lira büyüklüğe ulaşacak arz kapsamında pay bedeli 25,29 lira olacak. Nominal 47 milyon lira tutarındaki halka arzın nominal 28 milyon 200 bin lira tutarındaki kısmı sermaye artırımı, nominal 18 milyon 800 bin lira tutarındaki kısmı ise ortak satış yoluyla yapılacak.

Arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 27,86 olarak planlanırken, ek satışın yapılması halinde bu oran yüzde 30,65 seviyesinde olacak. Borlease paylarının işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca Ziraat Yatırım tarafından fiyat istikrarı işlemleri yapılacak.

Borsaya taze kan: Borlease Otomotiv halka arz oluyor!

9 BİN ARAÇLIK FİLO

Borlease Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, uzun dönem operasyonel kiralama faaliyetlerini "Borlease" markasıyla, kısa dönemi ise "Sixt Rent A Car" ile yaptıklarını ifade etti.

Borlease tarafında yaklaşık 2 bin, Sixt Rent A Car'da ise 7 bin aracın üzerinde filoları olduğuna dikkat çeken Hancan, "Gerek uzun dönem filo kiralamalarında kurumsal müşterilerde gerekse günlük araç kiralamada bireysel müşterilerde çok önemli iki markayı bünyemizde bulunduruyoruz. Sektörde bilinirliği, araç kapasitesi, hizmet kalitesi en yüksek firmalardan biri durumundayız. Net borçluluk durumu, aktif büyüme hızımıza göre daha az artış göstermekte, bu da şirketin öz kaynaklarıyla güçlü şekilde büyüdüğünü göstermektedir. Şirketin sahip olduğu ve faaliyet kiralamasına konu ettiği varlıklarının değeri yaklaşık 5 milyar liradır. Yıl sonu itibarıyla yaklaşık 2,5 milyar lira ciro ve yüzde 18 düzeyinde net kar bekliyoruz" şeklinde konuştu.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön