16 / 05 / 2024

Bornova kentsel tasarım projesine mimarlardan övgü!

Bornova kentsel tasarım projesine mimarlardan övgü!

Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiği kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı Bornova İçin Fikirler 2. Tasarım Sergisi, büyük ilgi gördü.



Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiği kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı Bornova İçin Fikirler 2. Tasarım Sergisi, büyük ilgi gördü.  Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ndeki sergiye Belediye Başkanı Olgun Atila ve ilgili belediye bürokratlarının yanı sıra Mimarlar Odası Şube Başkanı Hasan Topal, Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi Başkanı Özlem Şenyol, üniversitelerin öğretim üyeleri ve öğrencileri ve pek çok ilgili katıldı.


15 Ocak’a kadar açık kalacak sergide 34 özgün proje yer alıyor. Mimarlar Odası Şube Başkanı Hasan Topal, ortak akılla üretilen proje ve tasarımların önemine dikkat çekti, şunları söyledi: “Günümüzde kentler artık yaşam kalitesi ekseninde değerlendiriliyor. Sayın Başkan Olgun Atila ve ekibi kentin mimarlık ve mekan kalitesi niteliğini artırmak üzere ciddi bir çaba içinde. Akademik dünyayı, öğrencileri, profesyonelleri bu sürecin içine dahil ederek bir yandan bilimsel niteliğini güçlendirirken bir yandan da katılımcı demokratik yöntemleri daha da yaygınlaştırması çok sevindirici. Bu çalışmalarda emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Ege Telgraf


Geri Dön