02 / 05 / 2024

Borsa düşerken o yükseldi! Yatırımcısına bir yılda yüzde 414 kazandırdı!

Borsa düşerken o yükseldi! Yatırımcısına bir yılda yüzde 414 kazandırdı!

Borsa Istanbul BIST 100 endeksinde ‘ARMDA’ kodu ile 2006 yılından beri işlem gören Armada Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin aylık getirisi yüzde 49,8, yıllık getirisi ise yüzde 414 oldu. İşte o hissenin hikayesi...



Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin hisselerinin performanslarını değerlendirdiğimiz serimizde bugün BIST 100 Endeksi’nde ‘ARMDA’ kodu ile Ana Pazar’da işlem gören Armada Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ye göz atıyoruz.

 Borsa düşerken o yükseldi! Yatırımcısına bir yılda yüzde 414 kazandırdı!

Geçtiğimiz yılın getiri şampiyonu Borsa İstanbul, 2023 yılına düşüşle başladı ve ocak ayında 9,67 gerileme kaydetti. BIST 100’deki düşüş, şubatta da devam ederken, yaşanan bu kan kaybından pozitif ayrışan birkaç hisseden biri de ARMDA oldu.

Biz de emlakkulisi.com olarak, bu hisseyi masaya yatırdık ve yatırımcısına, haftalık, aylık ve yıllık olarak ne kadar kazandırdığını detaylı olarak derledik.

1993 yılından beri teknoloji - bilişim sektöründe faaliyet gösteren Armada Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ, 2006 yılında ‘ARMDA’ kodu ile halka arz olarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Şirket hisselerinin son 1 yıllık seyrine baktığımızda, 7 Şubat 2022 tarihinde 57 TL’den işlem gören ARMDA, 7 Şubat 2023’te 293 TL’den gün kapadı. Şirketin böylelikle yatırımcısına yıllık getirisi yüzde 414 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön